Παρασκευή, 17.09.2021, 9:57 μμ

Και όμως στα δημοτικά γήπεδα της Πάτρας υπάρχουν απιδινωτές

27.06.2021 / 14:18
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 30

Συγκλονισμένος είναι ακόμη ο πλανήτης από την περιπέτεια του Κρίστιαν Έρικσεν, που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή, καθώς έχασε τις αισθήσεις του την ώρα που έπαιζε στον αγώνα του Euro, στο ματς της Δανίας με τη Φινλανδία.

Ο δανός άσος απέφυγε τα χειρότερα χάρη στην άμεση παρέμβαση των γιατρών. Ο μέσος της Ίντερ χρειάστηκε τεχνητή αναπνοή και τη χρήση απινιδωτή για να μείνει στη ζωή και τα κατάφερε. Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Να σημειωθεί ότι, ο δήµος Πατρέων είναι από τους πρώτους στη χώρα που εδώ και χρόνια εξόπλισε τις δηµοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις µε απινιδωτές κι εφέτος µε νέα προµήθεια θα καλυφθούν και οι νέες ανάγκες στα γήπεδα, ενώ θα εγκατασταθούν απινιδωτές και στα πιο πολυσύχναστα δηµοτικά κτίρια.

Επιπροσθέτως, ο ∆ήµος Πατρέων µε τη συνεργασία του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού έχει οργανώσει σεµινάρια χρήσης του απινιδωτή και πρώτων βοηθειών, για το προσωπικό των γηπέδων και στελέχη των αθλητικών συλλόγων, ενώ το Σεπτέμβρη θα γίνει, νέο παρόµοιο σεµινάριο πολύ µεγαλύτερης έκτασης. Και όλα αυτά, με μέριμνα του αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού Τάκη Πετρόπουλου, ο οποίος γνωρίζει το χώρο του αθλητισμού και των αναγκών του, πάρα πολύ καλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα