Και κάτι… ανάλαφρο: Τι ετοιμάζει ο Δήμος για το Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο προκειμένου να αλλάξει τη διάθεση των Πατρινών

06.11.2020 / 9:53
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
διακοσμοσ

Αρκετά καινούργια στοιχεία ετοιμάζει το καρναβαλικό συνεργείο για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο που θα μπει στην Πάτρα μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου να  βάλει την πόλη μέσα στο πνεύμα των Χριστουγέννων εν μέσω του τρόμου  της πανδημίας.

Σίγουρα εξαιτίας του κορωνοϊού θα ζήσουμε διαφορετικά Χριστούγεννα από αυτά που έχουμε στο μυαλό μας ενώ θα πρέπει να ξεχάσουμε τα ομαδικά ρεβεγιόν και τα πάρτι και όλες τις παρεμφερείς εκδηλώσεις που έχουν  ταυτιστεί με τις γιορτές.

Η αρχιτεκτονική υπηρεσία του Δήμου έχει προχωρήσει ήδη στον σχεδιασμό του χριστουγεννιάτικου διακόσμου και το καρναβαλικό συνεργείο, μη έχοντας φέτος να φτιάξει καινούργια νέα καρναβαλικά άρματα, έχει αφιερωθεί στις γιορτινές κατασκευές που αναμένεται να δούμε τον Δεκέμβρη.

Που θα τοποθετηθούν τα νέα στοιχεία

Το επίκεντρο των καινούργιων στοιχείων που θα στηθούν φέτος στην Πάτρα θα βρίσκεται σε ένα σημείο που θα ξεκινά από το τέλος του πεζοδρόμου της Αγίου Νικολάου και θα συνεχίζεται στην πλατεία Τριών Συμμάχων, ενώ θα κορυφώνεται στον μόλο.

Εκεί θα μπουν λαμπιόνια, νέες κατασκευές και διάφορα χριστουγεννιάτικα στοιχεία από τα οποία κυρίαρχο θα είναι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Από το μόλο μέχρι τις σκάλες της Αγίου Νικολάου

Σύμφωνα με τον όλο σχεδιασμό ο μόλος της Αγίου Νικολάου και η πλατεία Τριών Συμμάχων θα συνδέονται νοητά με το υπόλοιπο κομμάτι του κεντρικού αυτού δρόμου της Πάτρας, μέσα από διάφορες κατασκευές που θα στηθούν σε άλλα σημεία του, φτάνοντας στις περίφημες σκάλες της συγκεκριμένης οδού που και φέτος θα είναι φωτισμένες, αλλά και στολισμένες.

Παραμένει το Χριστουγεννιάτικο χωριό

Πέρα από τα καινούργια στοιχεία του διακόσμου που θα αφορούν κυρίως αυτό το κομμάτι, θα υπάρχουν και τα παλαιά που ασφαλώς θα συμβάλουν στο όλο κλίμα. Το χριστουγεννιάτικο χωριό με τα ξύλινα σπιτάκια τους καλλικάντζαρυς και τις υπόλοιπες φιγούρες θα τοποθετηθεί και φέτος στην πλατεία Γεωργίου.

Επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου χωριού θα είναι ασφαλώς η φάτνη που και αυτή τη χρονιά δεν θα αλλάξει.

Στην πλατεία Γεωργίου θα μπουν και άλλα στοιχεία που θα …ανεβάσουν την αισθητική του χωριού (λουλούδια, πράσινο, μικρά έλατα) και θα δώσουν την δυνατότητα στα μικρά παιδιά να χαρούν.

Η κυρίαρχη βέβαια διαφορά σε σύγκριση με τις περασμένες χρονιές είναι ότι λόγω του κορωνοϊού δεν θα γίνονται συναθροίσεις κατά συνέπεια θα αποφευχθούν οι εκδηλώσεις που μπορεί να έχουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Έτσι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν φέτος γίνει η τελετή των εγκαινίων του χωριού.

Φώτα παραμονή του Αγίου Ανδρέα

Ωστόσο, ο φωτεινός διάκοσμος της πόλης αναμένεται να ανάψει ως είθισται τα τελευταία χρόνια παραμονή της εορτής του Αγίου Ανδρέα του Πολιούχου της Πάτρας.

Πάντως, στόχος του Δήμου και του όλου σχεδιασμού είναι να υπάρξει φέτος  επιπλέον στολισμός και σε άλλες πλατείες της Πάτρας, εκτός του κέντρου, έτσι ώστε το χριστουγεννιάτικο πνεύμα να εξαπλωθεί σε όλη την πόλη.

Ο ακριβής σχεδιασμός του Δήμου για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο αναμένεται να ανακοινωθεί προς τα τέλη του μήνα σε συνέντευξη Τύπου, τότε που όλα σχεδόν θα είναι έτοιμα προβάλλοντας για ακόμα μία φορά το σύνολο της δουλειάς των υπαλλήλων που θα έχουν εργαστεί για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Ένα αποτέλεσμα που μακάρι να φέρει φως στις καρδιές μας, ένα φως που ειδικότερα φέτος με την μαυρίλα που υπάρχει στην καθημερινότητα μας λόγω της πανδημίας ο λαός της Πάτρας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Κ.Α.

(από την εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα