Καύσωνας: Ξεκίνησαν οι διακοπές ρεύματος – Οι περιοχές που επηρεάστηκαν

31.07.2021 / 10:58
blackout

Κρας τεστ για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί ο καύσωνας ο οποίος πλήττει τη χώρα και αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Οι πρώτες διακοπές ρεύματος άρχισαν να γίνονται ήδη από το βράδυ της Πέμπτης, κυρίως στην Αττική, προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών.
Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος στην Ηλιούπολη και σε ένα τμήμα στο Παγκράτι. Την Παρασκευή μικρές βλάβες υπήρξαν το πρωί σε Νέα Κηφισιά, Αγία Παρασκευή και Χαλάνδρι, ενώ στη συνέχεια σημειώθηκαν προβλήματα σε Νέα Μάκρη, Ραφήνα και Αρτέμιδα.
Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, χωρίς ρεύμα έμειναν το πρωί της Παρασκευής περιοχές του Πειραιά όπως η Παλιά Κοκκινιά και τα Καμίνια.
Μετ’ εμποδίων ήταν επίσης η ηλεκτροδότηση στο Δήλεσι Βοιωτίας και στην Ιεράπετρα Κρήτης, ενώ εκτεταμένη διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο Ναύπλιο.
Από την πλευρά του ο Διαχειριστής δικτύων διανομής (ΔΕΔΔΗΕ) καθησυχάζει αναφέροντας ότι δεν υπήρξε κάποια παρατεταμένη διακοπή ρεύματος και κάνει λόγο για αναμενόμενες μικρές βλάβες.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του το πρωί της Πέμπτης είχε καλέσει μεταξύ άλλων τη ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα