Καύσωνας: Πότε αναμένεται η κορύφωσή του – Θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου

29.07.2021 / 18:25
ka 2

T επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναφερόμενη στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε σήμερα νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Όπως αναφέρει σε ανάλυσή του διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, το κύμα καύσωνα θα έχει μεγάλη διάρκεια -περίπου μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος- ενώ το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Κολυδά, «οι διαταραχές της Δυτικής Ευρώπης που από τον Ατλαντικό κατευθύνονται νοτιότερα, ενισχύουν το σύστημα της Ιβηρικής χερσονήσου και διατηρούν την Νοτιοδυτική ροή των αερίων μαζών πάνω από την περιοχή μας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα στον αντίποδα να έχουμε την υπάρχουσα θερμική έξαρση σε όλα τα ανατολικά.

Η ροή αυτή δεν προβλέπεται να αλλάξει μέχρι και τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος».

Καύσωνας: Κορύφωση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας

Παρότι η κορύφωση του καύσωνα προβλέπεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα