Καμπανάκι για τις «κόκκινες» περιοχές: Η προσοχή στραμμένη στην Αττική

13.01.2021 / 19:54
γκο 7

Μετά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Αττική ενώ δεν παρέλειψε να «χτυπήσει και το καμπανάκι» στους πολίτες λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου το οποίο παρατηρείται στην συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στα σημερινά δεδομένα τα οποία ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα οποία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 671 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και σημείωσε πως διεξάχθηκαν 35.000 τεστ ενώ τόνισε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο ίδιος από την επιτροπή, ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανά ημέρα, πλέον ανέρχεται σε 657 κρούσματα την ημέρα.

«Η μέση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 46 έτη και αυτό δείχνει τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται η νόσος. Αυτά είναι στοιχεία που μας προβληματίζουν» τόνισε ο κ. Κικίλιας και στην συνέχεια τόνισε την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προστασίας.

Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κικίλιας στις εξής περιοχές: Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβος, Κάλυμνος, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική. «Με την προσοχή μας να είναι στραμμένη στην Αττική» τόνισε ο υπουργός.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην κάλυψη των ΜΕΘ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε η κάλυψη στις ΜΕΘ να μειώνεται και ότι η χώρα μας κάνει πολλή μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει σε μια μερική κανονικότητα. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε υπερήφανοι για τους υγειονομικούς μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα