“Καμπανάκι” από Τουλγαρίδη: Διαζευμένες μητέρες δεν μπορούν να λάβουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – Τι ζητά από τον Κωστή Χατζηδάκη

19.07.2022 / 12:18
????????????????????????????????????

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ), Θόδωρος Τουλγαρίδης, απέστειλε στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και την Υφυπουργό. Δόμνα Μιχαηλίδου, επιστολή, με θέμα την επιτακτική ανάγκη τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τη λήψη διατροφής των διαζευγμένων μητέρων, ώστε, όσες το δικαιούνται, να μην στερηθούν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Στην επιστολή του ο κ. Τουλγαρίδης, αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με απάντηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας σχετικά με τη μη καταβολή διατροφής οι ωφελούμενοι υποχρεούνται να προσκομίζουν: σε περίπτωση συναινετικού διαζυγίου συμβολαιογραφική πράξη που να τροποποιεί την προηγούμενη – αρχική με βάση την οποία ορίστηκε η διατροφή, σε περίπτωση μη συναινετικού διαζυγίου νέα δικαστική απόφαση και σε περίπτωση μη καταβολής θα πρέπει να υπάρχει αγωγή ή έγκλιση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τις ανωτέρω οδηγίες έχει προκύψει μεγάλη ένταση με τους ωφελούμενους, καθώς δυσκολεύονται να καταφύγουν σε αυτές τις λύσεις για λόγους οικονομικούς (το κόστος για συμβολαιογραφική πράξη είναι μεγάλο) αλλά και προσωπικούς (απουσία γονέα στο εξωτερικό, ενδοοικογενειακή βία, απειλή στέρησης επικοινωνίας με τα παιδία). Όπως είναι αναμενόμενο οι πολίτες έρχονται σε έντονη αντιπαράθεση  με τους εργαζόμενους πολλές φορές απειλώντας τους και δημιουργώντας πρόβλημα στη ροή της εργασίας. Επιπλέον δεχόμαστε καταιγισμό τηλεφωνημάτων από δικηγόρους που δεν δέχονται τις ανωτέρω οδηγίες και ζητούν τα σχετικά ΦΕΚ.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι τα άτομα που δεν τους καταβάλλεται διατροφή και αιτούνται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και είναι  μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και τον μεγάλο όγκο ωφελούμενων που εξυπηρετούνται από την υπηρεσία μας (σταθερά πάνω από 1.000 άτομα τον μήνα) παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να λυθεί αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει.

Είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το συγκεκριμένο πλαίσιο, προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαζευγμένες μητέρες, στη λήψη του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία και αχρείαστες  αντιπαραθέσεις με τους εργαζόμενους των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα