Εξαδάκτυλος – Ο κορωνοϊός, το τρίτο κύμα της ισπανικής γρίπης και η ιστορία που μπορεί να επαναληφθεί

20.04.2021 / 21:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ψα 14

Πολύ βαριά και επικίνδυνη χαρακτήρισε την κατάσταση ο πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου υπενθυμίζοντας τι συνέβη κατά τη διάρκεια της πανδημίας της ισπανικής γρίπης του 1919, όταν ο κόσμος κουράστηκε να τηρεί τα μέτρα στο τέλος του τρίτου κύματος και ήρθε το τέταρτο σφοδρότερο και φονικότερο κύμα.

«Την ιστορία αυτή την έχουμε ξαναδεί. Στο τέλος του τρίτου κύματος της πανδημίας της ισπανικής γρίπης το 1919, ο κόσμος κουράστηκε και σταμάτησε να τηρεί τα μέτρα.

 Έτσι, ήρθε το τέταρτο σφοδρότερο και φονικότερο κύμα, με χιλιάδες ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους. Φυσικά, μετά η πανδημία τελείωσε αλλά με ανυπολόγιστες απώλειες. Πρέπει να συγκρατηθούμε», είπε συγκεκριμένα στο GRTimes.

Το «πάγωμα» των εμβολιασμών με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αλλά και ο προβληματισμός του κόσμου σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca δυσκολεύει την εκπλήρωση του εμβολιαστικού στόχου, σύμφωνα με τον καθηγητή.

«Είναι δύσκολα τα πράγματα διότι το Johnson & Johnson δεν χρησιμοποιείται, ενώ όσοι καλούνται να εμβολιαστούν, προσπαθούν να αποφύγουν το να τους χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και πολλοί δεν πάνε.

Έχει υπονομευθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και φοβάμαι ότι θα έχουμε αρνητική επίδραση στον εμβολιαστικό στόχο. Εγώ θα πρότεινα να εμβολιαστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη», αναφέρει.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα