Κ.Σβόλης στον MAX FM : «Σε πλήρη αταξία η πόλη- Ίδιοι κανόνες για όλους τους πεζόδρομους»

25.06.2024 / 14:57
estiasi-e1717766381619-850x460-1-850x460

Η απόφαση του Δήμου Πατρέων αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κώστας Σβόλης ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» μίλησε στον MAX FM και την Δήμητρα Μπαλαφούτη για το «καυτό» ζήτημα των τραπεζοκαθισμάτων.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Η πόλη βρίσκεται σε πλήρη αταξία. Και αυτό είναι ευθύνη της δημοτικής αρχής η οποία οφείλει να ασκεί έλεγχο. Ωστόσο, ο Δήμος δεν επιθυμούσε ποτέ την ύπαρξη δημοτικής αρχής, επομένως είναι αρκετά δύσκολο να υπάρχει ο έλεγχος.

Σαν παράταξη υποστηρίζουμε πως πρέπει να υπάρχει μια τάξη στην πόλη και οι πεζόδρομοι να είναι για τους πολίτες. Εντούτοις, πρέπει να υπάρχει μια σύμφωνη άποψη και να μην ισχύουν διαφορετικοί κάνονες σε κάθε πεζόδρομο.

Εμείς προτείνουμε, τα καταστήματα να λειτουργούν με βάση την ρύθμιση που είχε γίνει το 2017, δηλαδή για να το καταλάβει και ο κόσμος, κάθε κατάστημα στην Ρήγα Φεραίου να έχει ένα τραπέζι στον δρόμο».

Ενώ κλείνοντας, ο κ. Σβόλης αναφέρθηκε και στις παράπλευρες συνέπειες:

«Αυτήν την στιγμή, η εικόνα της Ρήγα Φεραίου είναι άθλια. Ο κόσμος δεν πάει στα μαγαζιά του πεζόδρομου και πλέον μπορεί να υπάρχουν και λιγότεροι εργαζόμενοι. Αν τα μαγαζιά δεν λειτουργεί, κάποιος εργαζόμενος θα χάσει την δουλειά του και συνεπώς θα υπάρχει αυξημένη ανεργία στην πόλη».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα