Κ. Μάρκου: Οι νέες περιπέτειες του κ. Αυγενάκη

23.03.2021 / 9:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kostas-markou-989281921

Ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, Κώστα Μάρκου:

Όπως πρόσφατα δηλώσαμε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης θα μείνει στην ιστορία του Αθλητισμού ως ο άνθρωπος που ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του γράφοντας, σβήνοντας και ξαναγράφοντας στο γόνατο τροπολογίες, με τις οποίες παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες και παραβιάζει με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τελευταίο του κατόρθωμα αυτή τη φορά ήταν η τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Κωλύματα αθλητικού νόμου και καταστατικές διατάξεις».

Η τροπολογία, που φέρει μάλιστα αναδρομική ισχύ, στοχεύει στην κατάργηση των κωλυμάτων που υπάρχουν στα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα αιρετά όργανα. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Αυγενάκης διασφαλίζει την υποψηφιότητα του Θ. Ζαγοράκη, ο οποίος εμφάνισε κώλυμα λόγω του ότι είναι κάτοχος πρακτορείου ΠΡΟΠΟ.

Ο κ. Ζαγοράκης μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το πρόβλημα είναι ότι η υποψηφιότητά του έλκει τη νομιμότητά της στα νομοθετικά τερτίπια ενός Υφυπουργού, τα οποία απαξιώνουν το Αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών και ακυρώνουν τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας τους.

Και όταν δεν λειτουργούν οι θεσμοί και η δημοκρατία το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγάλο. 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα