Παρασκευή, 15.01.2021, 8:33 μμ

Κ. Καραμανλής για την Πατρών-Πύργου: “Μέχρι τέλος του έτους αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο”

23.11.2020 / 7:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
patron_pirgou

Την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στη σκιά της πανδημίας, αλλά και όλα τα μεγάλα έργα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανέλυσε ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο Κ. Καραμανλής ρωτήθηκε και για την Πατρών Πύργου. Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του οδικού άξονα ο υπουργός απάντησε:

“Ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος θα ήταν ήδη ολοκληρωμένος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ακυρώσει το διαγωνισμό για να σπάσει το έργο σε 8 κομμάτια… Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο το έργο να μην γίνει ποτέ. Δεσμευτήκαμε ότι θα το παραδώσουμε το 2024. Και αυτό θα κάνουμε.

Εδώ και ένα χρόνο, δεχτήκαμε λάσπη από την αξιωματική αντιπολίτευση, για το αν προχωρούν οι επαφές μας με την Ευρώπη. Φτηνός λαϊκισμός. Λες και δεν ήξεραν ότι αυτά δεν γίνονται μέσα σε μια νύχτα. Η αλήθεια είναι πως χρειάστηκε επιμονή και συστηματική προσπάθεια για να πείσουμε την Ευρώπη για τα επιχειρήματά μας. Τα καταφέραμε, όμως. Η DG GROW (αρμόδια Γενική Διεύθυνση της Ε.Ε.) απεφάνθη ότι η ενσωμάτωση του Πάτρα–Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού είναι συμβατή με το Κοινοτικό Δίκαιο. Η Ευρώπη μας έδωσε το «πράσινο φως» για το Πάτρα-Πύργος.

Παράλληλα, επειδή ο υφιστάμενος δρόμος έχει μεγάλη επικινδυνότητα, έχουμε ήδη αναθέσει τη μελέτη βελτίωσης της οδικής του ασφάλειας με παρεμβάσεις περίπου 30 εκατ. ευρώ και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να δημοπρατηθεί το έργο“.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα