Κ. Χατζηδάκης: Πολύ θετική εξέλιξη η μείωση του πληθωρισμού 

30.09.2023 / 10:23
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÏÕÑÃÏÕ ÅÈÍÉÊÇÓ ÏÉÊÏÍÏÌÉÁÓ ÊÁÉ ÏÉÊÏÍÏÌÉÊÙÍ ÄÉÏÍÕÓÇ ×ÁÔÆÇÄÁÊÇ ÌÅ ÔÏÍ ÄÉÏÉÊÇÔÇ ÔÇÓ ÔÑÁÐÅÆÁÓ ÔÇÓ ÅËËÁÄÏÓ ÃÉÁÍÍÇ ÓÔÏÕÑÍÁÑÁ

Θετική χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, την «είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού», καθώς, σύμφωνα με τη Eurostat, τον τρέχοντα μήνα η χώρα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα είχαμε μια θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού: σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, η Ελλάδα τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό (2,4%) μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Ασφαλώς και δεν πανηγυρίζουμε, καθώς η ακρίβεια, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, παραμένει σημαντικό πρόβλημα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην ΕΕ. Ωστόσο, η είδηση αυτή είναι μια θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά και την ελληνική οικονομία και έρχεται σε συνέχεια άλλων θετικών εξελίξεων.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη, η μείωση της ανεργίας κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, οι συνεχείς αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, τα θετικά νέα που έρχονται και θα έλθουν από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία έχει γυρίσει σελίδα.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια συνδυάζοντας την κοινωνική ευαισθησία με τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα