Ιταλία: Στην πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης σε παραλλαγή Δέλτα

24.06.2021 / 22:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 28

Πέμπτη παγκοσμίως στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορονοϊού είναι η Ιταλία, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών που έχουν δημοσιευθεί από τους Financial Times. Χαρακτηριστικές επί του θέματος ήταν οι δηλώσεις του καθηγητή ιολογίας, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο.

«Τα περιστατικά της μετάλλαξης παρουσιάζουν σαφώς αύξηση, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να πούμε αν θα υπάρξει ένα νέο δραματικό κύμα, όπως στη Μεγάλη Βρετανία. Ας ελπίζουμε να είναι η τελευταία αύξηση κρουσμάτων της επιδημίας, να περιοριστούν χάρη στα εμβόλια και στην ζέστη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, θα παιχτεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως πάντα, βασικής σημασίας είναι η ατομική ευθύνη όλων των πολιτών», υπογράμμισε ακόμη ο Ιταλός επιστήμονας.

Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων και σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα περισσότερα περιστατικά με παραλλαγή Δέλτα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην περιφέρεια Άνω Αδίγη (στα σύνορα με την Αυστρία) και στο Βένετο.

Παράλληλα, υπάρχουν εστίες και στη Σικελία, στη Σαρδηνία και στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, αλλά οι Αρχές υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι και ιδιαίτερα σοβαρά κρούσματα που να οφείλονται στην συγκεκριμένη παραλλαγή.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο πάντως, αν δεν εμβολιαστεί εγκαίρως τουλάχιστον το 70% των κατοίκων της χώρας, υπάρχει κίνδυνος μέσα στο φθινόπωρο να πρέπει να ληφθούν νέα προληπτικά μέτρα, με σειρά περιορισμών στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα