Ιταλία: Όλα δείχνουν κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους τις επόμενες μέρες

17.06.2021 / 15:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fire_draghi

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον γραμματέα της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι.

Ένα από τα κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η δυνατότητα να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε ανοικτούς χώρους.

«Ελπίζω, αν όχι μέσα σε λίγες ώρες, τουλάχιστον μέσα στις επόμενες ημέρες, οι Ιταλοί να μπορέσουν και πάλι να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να αναπνέουν ελεύθερα», δήλωσε ο Σαλβίνι, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. Ο γραμματέας της Λέγκα πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αγνοηθεί το ότι πολλές άλλες χώρες, αρχίζοντας από την Γαλλία, έχουν ακολουθήσει ήδη τον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους στα μέσα Ιουλίου. Δεν αποκλείεται, όμως, η σχετική απόφαση να υπογραφεί τελικά νωρίτερα.

Πολλοί σχολιαστές τονίζουν πάντως ότι ήδη στη φάση αυτή πάνω από το 50% των πολιτών κυκλοφορεί στο δρόμο μη φορώντας σωστά τη μάσκα ή ακόμη και μη φορώντας την καθόλου.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί επίσης, αν η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού θα παραταθεί μέχρι το τέλος του έτους (όπως φέρεται να επιθυμεί ο ΜάριοΝτράγκι) ή αν θα λήξει στις 31 Ιουλίου, όπως είχε αποφασιστεί αρχικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα