Ιταλία: Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα παύονται προσωρινά

22.08.2021 / 23:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
child-2048x1365

Όσοι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα παύονται προσωρινά χωρίς μισθό σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Παιδείας της Ιταλίας, Πατρίτσιο Μπιάνκι.

Ο Μπιάνκι της Ιταλίας αναφέρθηκε στους κανόνες που ενέκρινε η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, για την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, καθηγητών, δασκάλων και μαθητών στις σχολικές αίθουσες: «Όσοι διοικητικοί υπάλληλοι, καθηγητές και δάσκαλοι δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν διαθέτουν πράσινο πάσο θα παύονται, προσωρινά, των καθηκόντων τους, χωρίς την καταβολή μισθού. Μετά από την πέμπτη ημέρα αδικαιολόγητης απουσίας, θα καλείται αναπληρωτής καθηγητής».

Σε ό,τι αφορά τυχόν διδάσκοντες με αποδεδειγμένα προβλήματα υγείας, θα μπορούν να εισέρχονται στα σχολικά συγκροτήματα, κάνοντας δωρεάν διαγνωστικό τεστ, κάθε τρεις ημέρες.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι και καθηγητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν θέλουν να συνεχίσουν να δουλεύουν θα πρέπει να κάνουν το τεστ κάθε 72 ώρες, με δικά τους έξοδα.

Στόχος της κυβέρνησης Ντράγκι είναι να μπορέσει να ξαναρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά, χωρίς να επιστρέψουν τα παιδιά στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο αρμόδιος υπουργός, τέλος, υπογράμμισε ότι στους μαθητές δεν θα ζητηθεί πράσινο πάσο, αλλά ότι η ιταλική κυβέρνηση τους εμπιστεύεται, και οι εκκλήσεις υπέρ του εμβολιασμού έχουν βρει θετική ανταπόκριση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα