Παρασκευή, 18.06.2021, 6:39 μμ

Ιταλία: Φωταγωγήθηκε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο

09.12.2020 / 20:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 10

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο άναψε, όπως κάθε χρόνο εδώ και τέσσερις δεκαετίες, στις πλαγιές του βουνού Ιντζίνο με θέα τη μεσαιωνική πόλη του Γκούμπιο στην Ιταλία.

Η ιταλική πόλη φωτίζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της με περισσότερα από 700 φωτάκια σε μια ετήσια τελετή που πραγματοποιείται αδιαλείπτως από το 1981.

Με ένα γιγαντιαίο αστέρι μήκους ενός χιλιομέτρου στην κορυφή του, το δέντρο έχει συνολικό ύψος 750 μέτρα (σχεδόν όσο και το Ιντζίνο) και καλώδια 8,5 χιλιομέτρων που τροφοδοτούν τα φώτα – και φυσικά κατέχει τη δική του θέση στο βιβλίο Γκίνες από το 1991.

Το δέντρο έχει 300 πράσινα φώτα στο περίγραμμα και 400 πολύχρωμα στο εσωτερικό του.

Οι «ρίζες» και η βάση του δέντρου εκτείνονται έως τα αρχαία τείχη της πόλης, ενώ το αστέρι του «ακουμπάει» τη βασιλική του προστάτη αγίου της πόλης, Αγίου Ουμπάλντο, που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού.

Η δημιουργία του δέντρου είναι μια παράδοση της πόλης και κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολύ κόσμο, ωστόσο φέτος η φωταγώγησή του μεταδόθηκε αποκλειστικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, λόγω των ειδικών συνθηκών που επιβάλλει η πανδημία του κορονοϊού.

Κάθε ένα από τα 700 φώτα του δέντρου έχει «υιοθετηθεί» από ισάριθμους κατοίκους της πόλης, που τα αφιερώνουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το κέντρο του Γκούμπιο είναι συνήθως διακοσμημένο με όμορφα χριστουγεννιάτικα φώτα και φιγούρες από την ιστορία της Βίβλου, αλλά όλα αυτά έχουν ακυρωθεί φέτος λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα παραμείνει αναμμένο από το σούρουπο έως αργά το βράδυ, μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα