Ισραήλ: Κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό και ξεκινάει προωθητική καμπάνια για τον τουρισμό

27.04.2021 / 19:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 2

Το Ισραήλ ξεκινά μια εκστρατεία σε πολλές χώρες για να δώσει νέα ώθηση στην τουριστική βιομηχανία του, που επλήγη από την πανδημία και ελπίζει ότι θα προσελκύσει νέους τουρίστες, χάρη στην πρόσφατη εξομάλυνση των σχέσεών του με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τα σύνορα του Ισραήλ, που είχαν κλείσει σχεδόν ερμητικά τον Μάρτιο του 2020, θα ξανανοίξουν από τις 23 Μαΐου για τους εμβολιασμένους τουρίστες που ταξιδεύουν σε γκρουπ.

Η προωθητική καμπάνια θα επικεντρωθεί σε τρεις πόλεις: το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Τουρισμού. Το Ντουμπάι, όπου θα τοποθετηθούν διαφημιστικές πινακίδες στα αγγλικά και τα αραβικά, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό τουριστικό στόχο για το Ισραήλ, όπως είπε η υπουργός Όριτ Φαρκάς-Χακόεν. Πρόκειται επίσης για ένα «ιστορικό βήμα» για το Ισραήλ, αφού για πρώτη φορά οργανώνεται μια τέτοια διαφημιστική καμπάνια σε αραβική χώρα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν τα σύνορα για τους μεμονωμένους τουρίστες. Το χρονοδιάγραμμα για όσους δεν ταξιδεύουν με γκρουπ θα καθοριστεί από τις επιδημιολογικές συνθήκες, διευκρίνισε η υπουργός. «Θα ξανανοίξουμε σταδιακά τον τουρισμό στο Ισραήλ (…) επιτρέποντας στους παράγοντες του τουριστικού τομέα να ξαναρχίσουν τη δουλειά και να υποδεχτούν και πάλι τους πολλούς τουρίστες που θέλουν να ξανάρθουν» στη χώρα, είπε η υπουργός.

Περίπου 4 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Ισραήλ το 2019. Λόγω της πανδημίας όμως, πέρσι ο αριθμός αυτός ανήλθε μόνο σε 850.000.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα