Ισπανία: Σκληρά πρόστιμα για τους ημίγυμνους τουρίστες

20.07.2023 / 11:30
barcelona_tourist-1536x864

Σε δύο δημοφιλείς ισπανικούς προορισμούς της Ισπανίας έχουν επιβληθεί αυστηροί κανόνες ως προς το που μπορείτε να φοράτε το μαγιό σας και μάλιστα προβλέπονται υψηλά πρόστιμα.

Στη Βαρκελώνη η εμφάνιση με μπικίνι επιτρέπεται μόνο στις παραλίες και όσοι εντοπιστούν να κυκλοφορούν μόνο με το μπικίνι στο κέντρο της πόλης μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 260 λιρών, όπως επισημαίνει η Sun.

Αντίστοιχοι περιορισμοί για εμφανίσεις με μπικίνι στους δρόμους της πόλης έχουν επιβληθεί στη Μαγιόρκα, όπου τα πρόστιμα φθάνουν στις 500 λίρες.

Περιοριστικοί όροι για εμφάνιση με μαγιό στους δρόμους των πόλεων έχουν επιβληθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία.

Αλλά οι περιορισμοί δεν αφορούν μόνο στη γυναικεία εμφάνιση με μπικίνι. Πρόστιμα περιμένουν και τους άνδρες που περπατούν στους δρόμους χωρίς να φορούν κάτι που να καλύπτει το πάνω μέρος του σώματος.

Πρόστιμα επιβάλλονται ακόμα και για όσους εντοπιστούν ένα δρόμο πάνω από την παραλία.

Στην Ισπανία προβλέπονται πρόστιμα και για όσες γυναίκες προτιμούν να κάνουν μπάνιο topless. Πολύ μεγαλύτερες είναι οι ποινές που προβλέπονται στην Ίμπιθα και τη Μαγιόρκα για εκείνους που διοργανώνουν πάρτι χωρίς άδεια. Και τα πρόστιμα μπορεί να φτάσουν στις 250.000 λίρες, ανάλογα με την ενόχληση που προκαλείται.

Η κυβέρνηση των Βαλεαρίδων επέβαλε κι άλλον έναν περιορισμό, επιδιώκοντας την ευπρεπή εικόνα στα δημοφιλή ξενοδοχεία: οι τουρίστες μπορούν να καταναλώνουν μόνον τρία αλκοολούχα ποτά μετά το γεύμα και άλλα τρία μετά το δείπνο, για να αποφεύγονται οι υπερβολές που επιφέρει η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα