Παρασκευή, 9.04.2021, 1:22 μμ

Ισχυρός σεισμός στη Σάμο: Σχεδόν 60 μετασεισμοί καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες

31.10.2020 / 8:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Éó÷õñüò óåéóìüò 6,6 ñß÷ôåñ âïñåéïäõôéêÜ ôçò ÓÜìïõ,åéêüíåò áðü ôéò êáôáóôñïöÝò óôï Êáñëüâáóé, ÐáñáóêåõÞ 30 Ïêôùâñßïõ 2020 (EUROKINISSI/ SAMOSVOICE/ÍÉÊÏÓ ×ÁÔÆÇÉÁÊÙÂÏÕ)

Περίπου 60 μετασεισμοί καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στη Σάμο, μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μετά τα μεσάνυχτα είχαν καταγραφεί τουλάχιστον 6 μετασεισμοί, όλοι πάνω από 3 Ρίχτερ, ενώ ο πιο πρόσφατος (λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα) είχε ένταση 4.1 Ρίχτερ, εστιακό βάθος στα 11 χιλιόμετρα στην θαλάσσια περιοχή 31 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Σάμου.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Κρίσιμο για την εξέλιξη του φαινομένου είναι το επόμενο 48ωρο σύμφωνα με τους επιστήμονες οι οποίοι το παρακολουθούν.

Οι κάτοικοι του νησιού διανυκτερεύσουν οι περισσότεροι έξω από τα σπίτια τους και μακριά από τις περιοχές που έχουν κριθεί επικίνδυνες καθώς υπάρχουν πολλά παλιά κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές και μπορεί να καταρρεύσουν με έναν ισχυρό μετασεισμό.

«Είχε πολύ μικρό εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα και αυτό με προβληματίζει γιατί θα έχουμε σίγουρα μια πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία με πολύ μεγάλους μετασεισμούς», σημείωσε ο Άκης Τσελέντης, διευθυντής γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών.

Εκτός από τα δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών ένα 14χρονο παιδί που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σάμο στο νοσοκομείο Αγλαία Κυριακού, ενώ και μια γυναίκα τραυματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. Συνολικά 9 άτομα είναι οι τραυματίες όλοι τους με ορθοπεδικά τραύματα στην προσπάθειά τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα