Ήρθε η ώρα να κάνουμε την κρίσιμη επιλογή

07.06.2024 / 19:09
karvouniaris-giorgos-10

Του Γιώργου Καρβουνιάρη

Στις εκλογές της Κυριακής, οι πολίτες θα βρεθούν μπροστά σε ένα κρίσιμο δίλημμα. Είτε να επικροτήσουν την κυβερνητική πολιτική στη χώρα και να ενισχύσουν τη Ν.Δ. και το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα, είτε να δώσουν ένα μήνυμα τέλους της αλαζονείας, ισχυροποιώντας τους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, ψηφίζοντας στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ.

Οι ενδιάμεσες επιλογές είναι επιλογές που είτε ενισχύουν τον κ. Μητσοτάκη ή τον αφήνουν αδιάφορο.

Άλλωστε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα όπου ανήκει και η Ν.Δ. δεν έχει αποκλείσει συνεργασίες με την ακροδεξιά (τους… υποτιθέμενους αντισυστημικούς εδώ) στο άμεσο μέλλον.

Ο προοδευτικός κόσμος, η Δημοκρατική παράταξη, η κεντροαριστερά και οι φιλολαϊκές πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκπροσωπούνται από το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ήταν το μόνο που τα τελευταία χρόνια υποχρέωσε σε πολιτικές ήττες το σύστημα Μητσοτάκη είτε με τις υποκλοπές (παραιτήσεις Δημητριάδη, Κοντολέοντα, αλλεπάλληλες θεσμικές και δικαστικές ήττες) είτε με το «έγκλημα» των Τεμπών (πρόταση μομφής παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου), υπόθεση διαρροής e-mail, υπόθεση Πάτση και τόσα άλλα.

Τη ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ με ένα σοβαρό, στιβαρό και αξιόπιστο πρόγραμμα που βασίζεται στη εμπειρία άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι το μόνο που προτείνει μια εναλλακτική διέξοδο από τον κρίση, χωρίς την αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.

Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη που μπορεί να φέρει ελπίδα στη χώρα και να δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα άπαντες «βομβαρδιζόμαστε» από μια επικοινωνιακή «καταιγίδα» που σχετίζεται από ανούσια life style θέματα, είτε «σκυλοκαβγάδες» για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Κασσελάκη και του κ. Μητσοτάκη. Ένας διαγωνισμός προκλητικών δηλώσεων πλούτου και αποφυγής του νόμου, μπροστά στα μάτια ενός λαού που δεν μπορεί να βγάλει το μήνα και εξαχρειώνεται μέρα με τη μέρα.

Προσπαθούν να σας πείσουν ότι η ψήφος σας δεν έχει σημασία. Ψηφίστε όποιον «γράφει» καλύτερα ή πηγαίνετε για μπάνιο γιατί θα έχει και… πολύ ζέστη!

Το μόνο που πραγματικά θα τους πονέσει είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ που με τα παραδείγματα που προαναφέραμε (και χιλιάδες άλλα, στο πέρασμα των χρόνων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν ψωμί, αξιοπρέπεια και εθνική υπερηφάνεια στους Έλληνες) δίνει τον αγώνα για μια Ελλάδα που μας αξίζει και μια ζωή που θα δίνει προοπτική σε εμάς και στις επόμενες γενιές.

Διότι το μόνο που μπορεί να διαλύσει τη σύγχυση και το σκότος της καθημερινότητάς μας είναι ο πράσινος ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Να φέρουμε και πάλι τον ήλιο της ελπίδας στη ζωή μας!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα