ΗΠΑ: Στον «αέρα» εκατομμύρια άνεργοι Αμερικανοί – Πιθανό το «shutdown του ομοσπονδιακού κράτους

27.12.2020 / 17:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
coronavirus_newyork

Διογκώνεται επικίνδυνα το πρόβλημα της ανεργίας στις ΗΠΑ, τη στιγμή που βρίσκονται στον «αέρα» εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι έχασαν την ενίσχυση που λάμβαναν εξαιτίας της απώλειας εργασίας που προκάλεσε η δραματική επέλαση της πανδημίας.
Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να υπογράψει το νομοσχέδιο που προέβλεπε πακέτο ενίσχυσης ύψους 900 δισ. δολαρίων για τους πληγέντες οδηγεί σε αδιέξοδο οικογένειες και επιχερήσεις, ενώ είναι πιθανό ένα «shutdown του ομοσπονδιακού κράτους την Τρίτη.

Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε, πριν από ένα 24ωρο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τονίζοντας ότι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν υπογράψει το σχέδιο νόμου που προβλέπει στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας, τότε οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές.
Το σχέδιο που υιοθέτησαν οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί προβλέπει δαπάνες για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των εταιρειών οι οποίες πλήττονται από τον κορωνοϊό.
Δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας. Ο Τραμπ αξίωσε να του σταλεί μια τροποποιημένη, «ικανοποιητική» εκδοχή του νομοσχεδίου, χωρίς την οποία ενδέχεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση το καθήκον να εγκρίνει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.
Προηγήθηκε, έπειτα από μήνες αδιεξόδου, συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών που ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για το σχέδιο νόμου αυτού.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα