ΗΠΑ: «Πολεμική προσπάθεια» ο εμβολιασμός των Αμερικανών – Υπέρ της υποχρεωτικότητας ο Λευκός Οίκος

15.09.2021 / 9:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
times_square_new_york_reuters-2048x1366

Ο Λευκός Οίκος τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενθαρρύνει την ενεργοποίηση σχετικών διαταγμάτων από τους πολιτειακούς και τους τοπικούς ηγέτες.

Η Καρίν Ζαν Πιερ ανέφερε χαρακτηριστικά για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στις ΗΠΑ: «Τους ενθαρρύνουμε όλους … από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα να λάβουν μέτρα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν την προηγούμενη εβδομάδα ενεργοποίησε μία ομοσπονδιακή εντολή εμβολιασμού για τους εργαζόμενους των μεγάλων εταιριών και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, αλλά και για όσους συνεργάζονται μαζί τους μέσω συμβολαίων.

Η εντολή αυτή, βρίσκεται αντιμέτωπη με αμφισβητήσεις σε νομικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επιστρέφοντας στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι έχει δει «σε γενικές γραμμές θετική υποστήριξη στον υποχρεωτικό εμβολιασμό» παρά το γεγονός ότι θεωρεί πως θα υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που θα αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε πως θα συναντηθεί σήμερα με μεγάλους εργοδότες για να συζητήσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι προηγούμενες εντολές εμβολιασμού στις ΗΠΑ εισήχθησαν κυρίως από πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις και αναφέρονταν στους δημόσιους χώρους και στα σχολεία.

«Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως γνωρίζετε, λάβαμε μεγάλα και δυναμικά μέτρα στο πλαίσιο των εργαλείων που διαθέτουμε… για την ενίσχυση των εμβολιασμών από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση» δήλωσε η Ζαν-Πιέρ.

«Ενθαρρύνουμε σίγουρα τους τοπικούς ηγέτες να πράξουν το ίδιο», είπε η ίδια χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια εμβολιασμού των Αμερικανών κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού «μία πολεμική προσπάθεια».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα