ΗΠΑ: Η Subaru ανακαλεί 271.000 αυτοκίνητα

14.12.2022 / 7:55
images

H Subaru ανακοίνωσε ότι ανακαλεί 271.000 Ascent, μοντέλα 2019-2022, λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης φωτιάς και προτρέπει τους ιδιοκτήτες να σταθμεύουν τα οχήματα σε ανοικτούς χώρους (μακριά από κτίρια) μέχρι να επισκευαστούν.Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε επίσης από τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων μοντέλων να μην τα αφήνουν χωρίς επιτήρηση όταν ο κινητήρας παραμένει σε λειτουργία.

Η Subaru αναφέρει ότι μια καλωδίωση ενδέχεται, λόγω κατασκευαστικού προβλήματος, να προκαλέσει απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς. Οι αντιπροσωπείες της Subaru αναλαμβάνουν να εξετάσουν τα οχήματα και εφόσον εντοπιστεί πρόβλημα προχωρούν σε αντικατάσταση του υλικού.

Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί δύο τέτοια περιστατικά, στα οποία δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η αρμόδια υπηρεσία για την ασφάλεια των αυτοκινητοδρόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες (NHTSA) συνέστησε επίσης στους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων Subaru Ascent να τα σταθμεύουν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ανάκλησης.

Σε περίπτωση που παρατηρήσουν καπνό να βγαίνει από το ταμπλό ή την περιοχή στα πόδια του οδηγού, υπογραμμίζει ότι θα πρέπει αμέσως να ακινητοποιήσουν το όχημα και να σβήσουν τη μηχανή.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία λέει ότι ενημερώθηκε για πρώτη φορά σχετικά με το συγκεκριμένο πρόβλημα το 2020.

Το πρώτο περιστατικό ζημιάς από εκδήλωση φωτιάς αναφέρθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ακολούθησε ένα δεύτερο φέτος, σύμφωνα με την Subaru, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε πρόγραμμα ανάκλησης των συγκεκριμένων μοντέλων SUV.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα