ΗΠΑ: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ της Παλαιστίνης

13.06.2024 / 21:55
arthrou-ucla

Συνολικά 27 άτομα συνελήφθησαν στο πανεπιστήμιο UCLA στις ΗΠΑ, επειιδή διαδήλωναν υπέρ της Παλαιστίνης.

Η αστυνομία ανακήρυξε παράνομες τις διαδηλώσεις και – σύμφωνα με τη διοίκηση του πανεπιστημίου- απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις του UCLA όσοι διαδηλωτές είχαν κατασκηνώσει έξω από αυτό, τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το CNN, τουλάχιστον έξι μέλη του Αστυνομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και άλλοι αξιωματικοί ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ τουλάχιστον πέντε από τους συλληφθέντες ανέφεραν μικροτραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένων μώλωπες και χτυπήματα στους ώμους.

Από τους 27 συλληφθέντες, οι 18 είναι φοιτητές του UCLA και δύο μέλη ΔΕΠ, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη. Από τους υπόλοιπους επτά, ένας είναι πρώην φοιτητής και οι υπόλοιποι δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο.

Οι διαδηλώσεις στα αμερικανικά πανεπιστήμια, οι οποίες κλιμακώθηκαν έντονα την άνοιξη, αφορούν στη στήριξη φοιτητών και καθηγητών στην Παλαιστίνη, ενώ παράλληλα καταγγέλλεται η χρηματοδότηση του πολέμου και οι οικονομικοί δεσμοί της κυβέρνησης και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με το Ισραήλ.

Ως αποτέλεσμα των κατασκηνώσεων, καταστράφηκε ένα σιντριβάνι, οι διάδρομοι του UCLA βάφτηκαν με σπρέι και διαλύθηκαν διάφορα έπιπλα του πανεπιστημίου.

Ωστόσο, παρόλο που η διοίκηση καταδίκασε τη διαδήλωση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ως βίαια, έρευνα του CNN για μια ακόμα μεγαλύτερη διαμμαρτυρία στο ίδιο πανεπστήμιο στις 30 Απριλίου έδειξε πως τα πιο βίαια σκηνικά προκλήθηκαν από άτομα εκτός του UCLA και όχι από φοιτητές ή διδακτικό προσωπικό.

Μάλιστα, η ίδια έρευνα αναφέρει πως οι περισσότεροι από αυτούς που προκάλεσαν τους βανδαλισμούς που καταγράφηκαν ήταν αντιδιαδηλωτές – άτομα που δεν υποστηρίζουν την Παλαιστίνη και τους διαδηλωτές – και όχι τα άτομα που τελικά συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα