Ινδία: Μυστηριώδης πυρετός – Νεκρά 8 παιδιά σε 10 μέρες

16.09.2021 / 12:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ap21258404498036

Εντείνεται η ανησυχία της ιατρικής κοινότητας στην Ινδία εντείνεται καθώς τις τελευταίες ημέρες πολλά παιδιά στη βόρεια επαρχία Ούταρ Πραντές εμφάνισαν υψηλό πυρετό. Σε μια εποχή που η Ινδία φαίνεται να ξεπερνά το φονικό κύμα του κορoνοϊού, οι θάνατοι κυρίως παιδιών στην επαρχία Ουτάρ Πραντές έχουν προκαλέσει πανικό στους κατοίκους με τον «μυστηριώδη πυρετό» να επελαύνει σε περιοχές της πολυπληθέστερης επαρχίας της Ινδίας.

Oι μουσώνες οδήγησαν σε έξαρση ενός ιογενούς πυρετού στο κρατίδιο Ουτάρ Πράντες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 114 ανθρώπους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με τα παιδιά να είναι η πλειοψηφία των θυμάτων.

Ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου δήλωσε στο Associated Press ότι τα περισσότερα κρούσματα ήταν από δάγκειο πυρετό, μια εποχική ιογενής λοίμωξη που εξαπλώνεται από τα κουνούπια, ενώ υπάρχουν και αναφορές για λεπτοσπείρωση, τύφο και ελονοσία.

Η λεπτοσπείρωση και ο τύφος είναι βακτηριακές λοιμώξεις, ενώ η ελονοσία είναι ασθένεια που μεταδίδεται από τα κουνούπια και προκαλείται από παράσιτο. Συνήθως αυξάνονται μετά την περίοδο των βροχών στην Ινδία.Όπως εξηγεί ο υπουργός τα κρούσματα του δάγκειου πυρετού οφείλονταν σε ένα παθογόνο στέλεχος που ονομάζεται “D2”, το οποίο εντοπίστηκε σε ορισμένες περιφέρειες. «Αυτό είναι ένα διαφορετικό στέλεχος σε σύγκριση με το συνηθισμένο στέλεχος του δάγκειου πυρετού και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», προειδοποίησε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα