Ινδία: Δυο – δυο οι ασθενείς στα κρεβάτια του νοσοκομείου και νεκροί στους διαδρόμους

15.04.2021 / 18:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FG-1536x1025

Πασχίζοντας να αναπνεύσουν, δύο άνδρες με μάσκες οξυγόνου μοιράζονται ένα κρεβάτι σε κρατικό νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας, θύματα της κλιμακούμενης κρίσης της COVID-19 στη χώρα.

Από την ανακοίνωση λιγότερων από 10.000 νέων ημερήσιων κρουσμάτων νωρίτερα φέτος, τα περιστατικά ξεπέρασαν σήμερα τα 200.000, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο υψηλότερος τέτοιος αριθμός παγκοσμίως.

Στο νοσοκομείο Lok Nayak Jai Prakash Narayan (LNJP), μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στην Ινδία αποκλειστικά για ασθενείς με COVID και με περισσότερες από 1.500 κλίνες, τα ασθενοφόρα σχημάτιζαν σήμερα ουρά για να μεταφέρουν τους ασθενείς. Κάποιοι έφθασαν με λεωφορείο και άλλοι με τα γνωστά τρίτροχα ‘ρίκσο’. Ο νεότερος ασθενής ήταν ένα νεογέννητο μωρό.

«Υπάρχει σίγουρα υπερφόρτωση. Ήδη εργαζόμαστε με πλήρη δυναμικότητα», δήλωσε ο διευθυντής υγειονομικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Σουρές Κουμάρ. Από 54 κλίνες αρχικά, το νοσοκομείο έχει τώρα πάνω από 300 για ασθενείς COVID-19 που είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ακόμα και αυτό δεν είναι αρκετό.

Ασθενείς χωρίς να έχουν μεταξύ τους συγγένεια μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, με αυτούς που προσφάτως έχασαν τη ζωή τους να κείτονται έξω από τον θάλαμο προκειμένου να μεταφερθούν στο νεκροτομείο.

To πτώμα ενός ανθρώπου που πέθανε από κορονοϊό, φορτώνεται σε ένα ασθενοφόρο στο Νέο Δελχί – ΦΩΤΟ REUTERS

«Σήμερα, μόνο στο Lok Nayak είχαμε 158 εισαγωγές», δήλωσε ο Κουμάρ. Σχεδόν όλες αφορούσαν ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.

Αφού επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά στον κόσμο lockdown για σχεδόν τρεις μήνες πέρυσι, η κυβέρνηση της Ινδίας χαλάρωσε σχεδόν όλους τους περιορισμούς έως τις αρχές του 2021, αν και πολλές περιοχές έχουν τώρα επιβάλει τοπικού χαρακτήρα περιορισμούς.

Σύμφωνα με τον Κουμάρ από το νοσοκομείο LNJP, τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εξαπλώνονται γρήγορα και δεν εντοπίζονται εύκολα στα τεστ αυξάνουν την πίεση, όπως και η συμπεριφορά του ίδιου του κόσμου ενώ η χώρα ‘ανοίγει’ και πάλι.

«Ο κόσμος δεν ακολουθεί τις οδηγίες για την COVID», δήλωσε ο ίδιος. «Είναι απλά απρόσεκτοι».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα