Ινδία: Χιλιάδες κόσμου στο Ταζ Μαχάλ παρά τον φόβο για τον κορωνοϊό

30.12.2020 / 22:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FILE PHOTO: A man sanitizes railings in the premises of Taj Mahal after authorities reopened the monument to visitors, amidst the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Agra, India, September 21, 2020. REUTERS/Alasdair Pal/File Photo

 Η Ινδία αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών που θα επιτρέπει στο μνημείο Ταζ Μαχάλ σε 15.000 την ημέρα.

Και αυτό παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών πως ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ινδία.

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας και είχε κλείσει τον Μάρτιο, αφότου η κυβέρνηση επέβαλε lockdown για να ανακόψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Όταν άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες είχαν επιτραπεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αυξήσουν το όριο των τουριστών από τους 10.000 την ημέρα.

«Το όριο αυξήθηκε σε 15.000 εισιτήρια την ημέρα, προκειμένου κάθε τουρίστας να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο και να θαυμάσει το μνημείο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βάσαντ Κουμάρ Σουαρνκάρ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα