Ινδαρές για Νέα Σμύρνη: Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια – Οποιος βρεθεί αντιμέτωπος, το αντιλαμβάνεται

09.03.2021 / 11:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
indares

Ο πατρινός Δημήτρης Ινδαρές ο οποίος έχει πέσει θύμα αστυνομικής βίας , μαζί με την οικογένειά του, στο σπίτι του στο Κουκάκι, με αφορμή τα πρωτοφανή επεισόδια της Κυριακής στη Νέα Σμύρνη, υπενθυμίζει την ανάγκη να λάβει τέλος η κατάχρηση εξουσίας.

Με ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο facebook, υπογραμμίζει ότι αυτά που συνέβησαν και στη Νέα Σμύρνη δεν είναι μεμονωμένα επεισόδια.

“Όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία” σημειώνει χαρακτηριστικά. “Και όποιος “μπλέξει” διαπιστώνει τον φράχτη αυτοπροστασίας ενός συστήματος που καταστρατηγεί θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος” αναφέρει.

Ινδαρές για Νέα Σμύρνη: Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια - Οποιος βρεθεί αντιμέτωπος, το αντιλαμβάνεται

“Μαζί όμως με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα” τονίζει, σχολιάζοντας τη σπουδή “από πρόθυμα μέσα ν’ αναπαράγουν την είδηση χωρίς καμιά διασταύρωση και με τα κινητά των πολιτών να προσπαθούν να καλύψουν το κενό και να αποκαταστήσουν την αλήθεια”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Ινδαρέ:

“Την ώρα που η κοινωνία προσπαθεί να αναμετρηθεί με τη βία, τον σεξισμό και κάθε κατάχρηση εξουσίας και η κυβέρνηση διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια, είναι τουλάχιστον υποκριτικό και αντιφατικό το να επιτρέπει στον εαυτό της να εργαλειοποιεί απεχθή μέσα, στο όνομα του οποιουδήποτε αφηγήματος τάξης και ασφάλειας.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα επεισόδια. Όποιος κυκλοφορεί στο δρόμο αντιλαμβάνεται τη νοοτροπία. Όποιος βρεθεί αντιμέτωπος, αντιλαμβάνεται τις εντολές και το πνεύμα. Και όποιος “μπλέξει” διαπιστώνει τον φράχτη αυτοπροστασίας ενός συστήματος που καταστρατηγεί θεμελιώδεις λειτουργίες του πολιτεύματος.

Μαζί όμως με τη βία και την αυθαιρεσία, συμπορεύεται σταθερά η συγκάλυψη και το ψέμα. Ένα ψέμα, που διαχέεται αυτόματα και ταχύτατα προκειμένου να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα. Με σπουδή από τα πρόθυμα μέσα ν’ αναπαράγουν την είδηση χωρίς καμιά διασταύρωση και με τα κινητά των πολιτών να προσπαθούν να καλύψουν το κενό και να αποκαταστήσουν την αλήθεια, που ωστόσο θα μείνει για πάντα μισή, αφού στην αντίληψη και ενδεχομένως στις συνειδήσεις των πολλών μένει καταγεγραμμένο το ψέμα της πρώτης στιγμής, βγαλμένο χωρίς ντροπή από στόματα αρμοδίων”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα