Παρασκευή, 3.02.2023, 6:34 πμ

Ημερίδα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: το Παρόν και το Μέλλον» 

02.12.2022 / 11:10
ta 46

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα: «Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: το Παρόν και το Μέλλον» που διοργανώθηκε από την Κοινωνική Μέριμνα του Πανεπιστημίου Πατρών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Παρασκευή 25/11/2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των Πράξεων «Υποστήριξη Παρεμβάσεων Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών» των Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αφορούν στην αύξηση του ποσοστού έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών και την ισότιμη συμμετοχή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των φοιτητών ΑμεΑ, των φοιτητών που ανήκουν σε Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις των AEI της χώρας, μέσω της ενίσχυσης σχετικών υποστηρικτικών δομών για το διάστημα από 1/10/2017 έως 30/9/2023.

Την Ημερίδα συντόνισε ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής κ. Μάρκος Μαραγκός και ο Αναπληρωτής Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Καθηγητής κ. Απόστολος Βανταράκης, ενώ χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, και εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση». Με κεντρική ομιλία συμμετείχε η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.

Με προφορικές εισηγήσεις/παρουσιάσεις συμμετείχαν στην Ημερίδα τα παρακάτω Πανεπιστήμια: Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Πρώην ΤΕΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Την Ημερίδα τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι από μεγάλα Πανεπιστήμια της χώρας, φοιτητές και φοιτήτριες, μέλη διδακτικού και λοιπού προσωπικού, αλλά και  εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της πόλης και της ευρύτερης Περιφέρειας. Συγκεκριμένα πλαισίωσαν με ενημερωτικό περίπτερο οι κάτωθι φορείς: ΠΟΜΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας, Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας ΕΕΑΣΚΠ, Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Δυτικής Ελλάδος, Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ, Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης ασθενών με κακώσεις Νωτιαίου Μυελού, Το Χαμόγελο του Παιδιού, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία «ΣΟΨΥ» Πάτρας, Σύλλογος Κωφών Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Περιφερειακό Τμήμα Πατρών/ Εθελοντές Σαμαρείτες, Τοπικό Δίκτυο Άμεσης Πρόσβασης Πάτρας και Πολυδύναμο Κέντρο Αγρινίου ΟΚΑΝΑ.

Η Ημερίδα αυτή αποτέλεσε την πρώτη δια ζώσης εκδήλωση των έργων Κοινωνικής Μέριμνας σε μία ολιστική προσέγγιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με στόχο  αφενός τον απολογισμό των μέχρι τώρα δράσεων και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και αφετέρου τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους, με τη διαμόρφωση και προώθηση προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα, μιας κοινά αποδεκτής πρότασης για το μέλλον και την εξέλιξη των υπηρεσιών Κοινωνικής Μέριμνας στα Πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα