Παρασκευή, 22.10.2021, 8:34 πμ

Ημέρα αποφάσεων για την Βουπρασία – Διαστάσεις λαμβάνει η διασπορά του κορωνοϊού

05.02.2021 / 8:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios-covid-19-2

Στα όρια λήψης έκτακτων μέτρων βρίσκεται ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και σήμερα θα γίνει γνωστό αν θα ληφθούν δεδομένου ότι η διασπορά του κορωνοϊού έχει λάβει διαστάσεις στην περιοχή της Βουπρασίας.

Στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων στη Βάρδα βρέθηκαν ύστερα από μοριακό έλεγχο 4 τρόφιμοι θετικοί, χωρίς συμπτώματα και οι οποίοι φυσικά παραμένουν σε καραντίνα. Επίσης από τους εργαζόμενους βρέθηκαν 6 θετικοί επίσης ασυμπτωματικοί και ένας ακόμη θα επανελεγχθεί. Στο Νοσοκομείο Πύργου βρίσκονται ήδη δύο ηλικιωμένοι και ένας στον «Αγ. Ανδρέα». Υπενθυμίζεται ότι προχθές είχαν βρεθεί θετικοί και βρίσκονται ήδη σε καραντίνα τρεις ακόμη εργαζόμενοι.

Επίσης χθες μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας, πραγματοποιηθήκαν 204 rapid tests, εκ των οποίων τα θετικά ήταν 4. Από αυτά τα 4 κρούσματα, τα 2 είχαν ήδη υποβληθεί σε rapid test τις προηγούμενες ημέρες και είχαν βγει θετικά, ενώ το ένα είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Όσον αφορά τον νεκρό ηλικιωμένο δεν έχει γίνει ακόμη η κηδεία και αναμένεται το πόρισμα της έκθεσης για τα αίτια του θανάτου του.

Κρούσματα στο ΓΕΛ Βάρδας
Στο ΓΕΛ Βάρδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα βρέθηκε ένας μαθητής θετικός που πήγαινε στο Λύκειο μέχρι προχθές και από σήμερα κλείνουν δύο τμήματα του ΓΕΛ, με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης υπάρχουν ακόμη τρεις μαθητές θετικοί πού όμως δεν πήγαιναν στο Λύκειο τις τελευταίες μέρες καθώς ήταν καραντίνα αφού εφτά άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι θετικά.

Αρνητικά σε Μουσικό και Μπόρσι
Αρνητικά ήταν όλα τα rapid test που διενεργήθηκαν προχθες στο Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό και στην κοινότητα Μπορσίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στο Μουσικό Σχολείο εξετάστηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ εθελοντικά 25 μαθητές άνω των 16 ετών και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης με πρωτοβουλία του προέδρου Μπορσίου κ. Χρήστου Παναγόπουλου, διενεργήθηκαν προχθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ 60 τεστ σε κατοίκους του χωριού καθώς και στις δύο δασκάλες και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Παρόντες στη διαδικασία ο αντιδήμαρχος Διονύσης Κεκάτος και ο πρόεδρος της Αετοράχης Δάφνης Τάσος Αντωνακόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος έκανε τεστ για 5η φορά.

Ο ΕΟΔΥ κάνει ελέγχους
Στο μεταξύ με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και του Συντονιστή του ΕΟΔΥ για την Αχαΐα και Ηλεία, σήμερα Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι με κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Κυλλήνης και στην πλατεία Ανδραβίδας για το κοινό.

Επίσης, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα εργοστάσια συσκευασίας τροφίμων Geofruit Hellas και AGROFRUIT, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραβρίσκεται στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αινείας ΙΚΕ για τον ίδιο λόγο.

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα