Ηλεκτρονικές δημοπρασίες: Σχεδόν το 90% των παραχωρήσεων προχωρά κανονικά

10.07.2024 / 19:00
d745f058-paralia-Eurokinissi

Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών, για παραθαλάσσιες επιχειρήσεις, που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Το έντονο ενδιαφέρον των εταιρειών για την αξιοποίηση των ακτών και του αιγιαλού οδήγησε στην ένταξη και επιπλέον τμημάτων, που δεν είχαν ενταχθεί στο παρελθόν.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες εφαρμόζονται καθολικά για πρώτη φορά φέτος και έρχονται να αντικαταστήσουν το προηγούμενο καθεστώς των επιμέρους παραχωρήσεων ανά δήμο, καθώς συχνά υπήρχαν παράπονα για το θέμα των αναθέσεων.

Για του λόγου το αληθές έως σήμερα έχουν διενεργηθεί 1.699 ηλεκτρονικές δημοπρασίες και απομένουν να ολοκληρωθούν άλλες 225 μέσα στις επόμενες ημέρες. Άλλες 6.500 παραχωρήσεις είχαν υπογραφεί ήδη από το 2023.

Ως επί το πλείστον οι νέοι παραχωρησιούχοι έχουν υπογράψει τις μισθώσεις και έχουν εγκατασταθεί στους χώρους παραχώρησης. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να επιλυθούν και οι όποιες εκκρεμότητες συγκριτικά με τις υπόλοιπες συμβάσεις παραχώρησης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα