Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει στα τιμολόγια

19.07.2023 / 7:27
ilektriko-revma-pilones

Nα πάψουν τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος να αποτελούν σπαζοκεφαλιά για τους καταναλωτές, επιδιώκει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλοντος και Ενέργειας, η οποία προσανατολίζεται σε ξεκάθαρους και διαφανείς τρόπους κοστολόγησης που θα τεθούν σε εφαρμογή μετά τη λήξη των έκτακτων μέτρων της ενεργειακής κρίσης στα τέλη Σεπτεμβρίου ή σε δεύτερο χρόνο εφόσον επιλεγεί η εφαρμογή μιας μεταβατικής περιόδου μέχρι τα τέλη του χρόνου.

Την άσκηση για το νέο τύπο τιμολογίων κάνει εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνεργασία με την υφυπουργό Αλεξάνδρα Σδούκου και την ΡΑΑΕΥ, ώστε η νέα πολιτική τιμών να οριστικοποιηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση τις επόμενες μέρες, δίνοντας και όλο το χρόνο της προετοιμασίας στις εταιρείες παροχής ενέργειας να προετοιμαστούν για την ομαλή μετάβαση στο προ κρίσης καθεστώς τιμολόγησης του ρεύματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Ρυθμιστική Αρχή (ΡΑΑΕΥ) έχει επεξεργαστεί όλα τα δεδομένα και φαίνεται ότι έχει διαβιβάσει από χθες στο υπουργείο την πρότασή της, πάνω στην οποία θα γίνουν οι παρατηρήσεις του υπουργείου και θα βγει η νέα ΚΥΑ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα