Παρασκευή, 24.09.2021, 6:22 πμ

Ηλεία: Συνάντηση Αντωνακόπουλου – Σκρέκα

02.08.2021 / 12:08
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
223734_n

Συνάντηση του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και με σημαντική «ατζέντα» περιβαλλοντικών κι ενεργειακών θεμάτων, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή, ήταν κι η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Καραστέργιος.

Εκ των βασικών θεμάτων της συζήτησης ήταν τα θέματα περιβάλλοντος που αφορούν την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύργου, προεξαρχόντος αυτών του γνωστού, μεγάλου προβλήματος στο Ποτόκι.

Επίσης έγιναν συγκεκριμένες αναφορές σε ενεργειακά θέματα, με κύριο αντικείμενο το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στους τομείς της αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για το φλέγον θέμα της υγειονομικής «βόμβας» που λέγεται Ποτόκι, ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό για την εκπόνηση σχετικής μελέτης, η οποία πλέον βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης της.

«Συζητήσαμε και για την ένταξη της εφαρμογής της σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αφού το αποτέλεσμα της και με βάση όσα αυτή υποδείξει, θα είναι το καθοριστικό εργαλείο με το οποίο θα μπορούμε να φτάσουμε στην επίλυση αυτού του προβλήματος – «καρκινώματος» που λέγεται Ποτόκι. Μιας πραγματικής υγειονομικής «βόμβας», που αποτελείται από σχεδόν 100.000 δέματα στερεών απορριμμάτων, συσκευασμένα με πλαστικό, τοποθετημένα ως γνωστόν εδώ και χρόνια στην περιοχή και που πλέον αποτελούν ένα μάγμα σήψης και δυσωδίας. Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα, κι άλλωστε το γνώριζε, και συμφωνήσαμε πως θα υπάρξει διαρκής, στενή συνεργασία, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα