Ηλεία: “Έσπειραν” τον θάνατο σε άτυχα ζώα – Χρησιμοποιούν δηλητηριασμένα πουλιά – Σκληρές Εικόνες

28.01.2022 / 11:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
skylos-1

Μια «εγκληματική» δράση τέτοιου τύπου σημειώθηκε στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό όπου όχι μόνο θανατώθηκαν σκυλιά, αλλά η τραγική κατάληξή τους προήλθε από άλλου είδους δηλητηριασμένα ζώα –στην προκειμένη περίπτωση πουλιά– που χρησιμοποιήθηκαν ως δόλωμα.

Μάστιγα κινδυνεύει να γίνει πλέον το φαινόμενο των νεκρών ζώων από φόλες.

Το νέο περιστατικό στο δάσος των Θινών προκαλεί άσχημα συναισθήματα, αφού ουσιαστικά ασυνείδητοι σκοτώνουν όχι μόνο τους «τετράποδους φίλους», αλλά και τα πουλιά που χρησιμοποιούνται ως δόλωμα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό στο δάσος των Θινών στο Βαρθολομιό, τα σκυλιά εντοπίστηκαν νεκρά από πολίτη, έχοντας φάει τα δηλητηριαμένα πουλιά (τσίχλες) που είχαν με σκοπιμότητα βρεθεί στο σημείο από τους «δολοφόνους» της πανίδας. Το γεγονός αυτό σίγουρα έχει θορυβήσει τους κυνηγούς και τους κατοίκους της περιοχής που συχνά περνούν από το σημείο, δείχνοντάς τους πως θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα σε κάθε εξόρμησή τους στην περιοχή.

Ιδιαίτερα για τους κυνηγούς που επισκέπτονται την περιοχή και τα σκυλιά τους κυκλοφορούν ελεύθερα γύρω τους, η προσοχή τους θα πρέπει να είναι συνεχής.

Τα περιστατικά θανάτωσης δείχνουν να μην έχουν τελειωμό, γεγονός που δείχνει πως τώρα περισσότερο από ποτέ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως Αστυνομία, Δασαρχείο, Κυνηγετικοί Σύλλογοι και ούτω καθεξής, ώστε να δώσουν μια και καλή λύση σε αυτό το τραγικό φαινόμενο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα