Ιερείς Αγίου Δημητρίου: Δεν φταίει το προσκύνημα για την έξαρση του κορωνοϊού

02.02.2021 / 22:34
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 20

Ιερείς του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου απορρίπτουν την εκδοχή ότι το προσκύνημα στις 25 και 26 Οκτωβρίου, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την έξαρση της πανδημίας στην πόλη και σε δημόσια επιστολή τους, κάνουν λόγο για δημιουργία «ψευδών εντυπώσεων» κατά το ίδιο διάστημα καθώς και για απόπειρα, να παρουσιαστούν «αναλήθειες, ως πραγματικότητα», αναφέρει το ΑΠΕ.

Ταυτόχρονα, επιρρίπτουν ευθύνες σε μέσα ενημέρωσης, αλλά και στην αστυνομία για τους χειρισμούς της τις ημέρες του προσκυνήματος.

Στην επιστολή τους, οι ιερείς επικαλούνται το «κλίμα χαλαρότητος» που επικρατούσε στην πόλη, τον Οκτώβριο, με τα σχολεία και καταστήματα σε λειτουργία, τις συναθροίσεις σε πλατείες, το συνωστισμό σε μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και δηλώσεις πολιτικών που αποτύπωναν την εικόνα αυτή. Αναφέρουν μάλιστα ότι «απότομη» έξαρση των κρουσμάτων στην πόλη παρατηρήθηκε από τις 21,24,28 και στις 31 του Οκτώβρη και “ουδόλως δύναται να συσχετιστεί με την πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα