Ιαπωνία: Βρέθηκαν ψάρια σε αφάνταστα βάθη(ΦΩΤΟ)

03.04.2023 / 9:56
WuPBNkLR

Ένα ψάρι καταγράφηκε να κολυμπά στα 8.336 μέτρα στην τάφρο Izu-Ogasawara στα ανοικτά της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2017.Ένα ψάρι καταγράφηκε να κολυμπά στα 8.336 μέτρα στην τάφρο Izu-Ogasawara στα ανοικτά της Ιαπωνίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2017.

Οι επιστήμονες έθεσαν ένα νέο ρεκόρ για το βαθύτερο ψάρι που έχει συλληφθεί ποτέ από κάμερα. Η τάφρος των Μαριάνα είναι το βαθύτερο σημείο σε οποιαδήποτε θάλασσα της γης, με μέγιστο βάθος περίπου 10.935 μέτρα.

Αλλά οι επιστήμονες που ηγούνται της έρευνας στην τάφρο Izu-Ogasawara πιστεύουν ότι η ανακάλυψή τους θα μπορούσε να βρίσκεται στο μέγιστο βάθος που μπορεί να επιβιώσει οποιοδήποτε ψάρι.

Ο καθηγητής Alan Jamieson, ο οποίος είναι ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας στο Περθ, δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα ψάρια μπορούν να ζήσουν σε τέτοια βάθη στην τάφρο Izu-Ogasawara λόγω των ελαφρώς θερμότερων νερών της.

Είπε: «Το μέγιστο βάθος στο οποίο μπορούν να επιβιώσουν είναι πραγματικά εκπληκτικό». «Σε άλλες τάφρους, όπως η τάφρος των Μαριάνα, τα βρίσκαμε σε όλο και μεγαλύτερα βάθη, απλά να ξεπερνούν το όριο των 8.000 μέτρων σε όλο και λιγότερους αριθμούς, αλλά γύρω από την Ιαπωνία είναι πραγματικά αρκετά άφθονα», συμπλήρωσε.

Αν και τα ψάρια που κινηματογράφησαν οι ερευνητές δεν πιάστηκαν για να ταυτοποιηθούν πλήρως, οι επιστήμονες παγίδευσαν σαλιγκαρόψαρα λίγο ψηλότερα, στα 8.022 μέτρα, που καθιστά ένα ακόμη ρεκόρ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα