Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα με φυστικοβούτυρο από τον Πέτρο Συρίγο – Βίντεο

21.01.2022 / 10:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tourta-fistikovoutiro-500-960x640 (1)

Πολλοί από εμάς έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το φυστικοβούτυρο ως άλλειμα για τα σνακ ή ως ένα από τα υλικά του smoothie, επειδή είναι εξαιρετική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες! Τι θα λέγατε για μια διαφορετική χρήση του φυστικοβούτυρου, ως υλικό για μια απίθανη τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας;

Υλικά

Για τη βάση

▪ 300 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας σας
▪ 110 γραμμ. λιωμένο βούτυρο

Για τη μους

▪ 530 γραμμ. τυρί κρέμα
▪ 180 γραμμ. ζάχαρη άχνη
▪ 250 γραμμ. φυστικοβούτυρο
▪ 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή
▪ 120 ml κρέμα γαλακτος 35%λιπαρα

Για τη γκανάζ:

▪ 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
▪ 125 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Για τη βάση: Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα στρώνουμε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγειο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Για τη μους: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπόλ βάζουμε την κρέμα τυρί με την ζαχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδης και αφράτη η μους.

Την ρίχνουμε πάνω απ’ τα μπισκότα στην φόρμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Για τη γκανάζ: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε, προσοχή μη φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε ψιλοκομμένακομματάκια. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Βγάζουμε το γλυκό απ’ το ψυγείο και στρώνουμε τη γκαναζ από πάνω ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Tip: Η τούρτα δεν έχει ζελατίνη οπότε καλό θα είναι για τέλειο αποτέλεσμα να την βάλετε για 1 ώρα στην καταψυξη. Βάλετε την γκαναζ και μετά να την κόψετε σε κομμάτια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα