Η συνταγή της ημέρας: Στρούντελ σοκολάτας από τον Πέτρο Συρίγο

14.12.2021 / 9:38
strudel-sokolatas-500-960x480

Χριστουγεννιάτικο γλυκό με σοκολάτα! Τι άλλο να ζητήσεις; Ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει το πιο νόστιμο στρούντελ σοκολάτας, το αυθεντικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που θα σας καταπλήξει!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
120 γραμμ. φουντούκια αλεσμένα
1 ½ κουταλιά της σούπας κανέλα
70 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. βούτυρο Κερκύρας 50-50 (50%αγελαδινό- 50% αιγοπρόβειο)

Για τη γέμιση

600 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
160 γραμμ. φουντούκια τριμμένα ή καρυδόψιχα ή αμύγδαλα
180 γραμμ. μπισκότα της αρεσκείας μας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
2 μπανάνες σε κύβους (προαιρετικά)

Διαδικασία

Για τη γέμιση: Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φουντούκια, τα μπισκότα, τη σοκολάτα, το ξύσμα, τη βανίλια και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνετε στην άκρη.

Για το φύλλο: Χωρίζουμε την ποσότητα των φύλλων στα δυο (επειδή θα φτιάξουμε δυο στρούντελ). Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, και ενδιάμεσα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης, φουντούκια, κανέλα. Όταν τελειώσουν οι στρώσεις βάζουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος των φύλλων, αφήνοντας λίγο κενό στα άκρα. Γυρνάμε τα άκρα προς τα μέσα, έτσι η γέμιση δεν θα βγει από έξω στο ψήσιμο. Τυλίγουμε το ρολό προσεκτικά και στο τέλος αλείφουμε με βούτυρο για να κολλήσει καλά. Συνεχίζουμε και με τα αλλά φύλλα.

Μεταφέρουμε σε ένα ρηχό ταψί με την ένωση των φύλλων να βρίσκεται στην κάτω πλευρά και αλείφουμε και τα δυο ρολά με βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν και σερβίρετε σε φέτες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα