Νύχτες μπροστά στην τηλεόραση και ψάχνετε τι μπορείτε να φάτε για σνακ; Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος φτιάχνει σπιτικά τσιπς πατάτας… καλύτερα και από τα έτοιμα!
Υλικά
- 2 κούπες λευκό ξίδι
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό (1+1)
- 2 μεγάλες πατάτες, κατάλληλες για φούρνο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φυτικό λάδι
Διαδικασία
Σε ένα γυάλινο μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε το ξίδι, τη ζάχαρη, 1 κ.σ. αλάτι και 1 κούπα νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, με το μαχαίρι Chef 20cm, όσο πιο λεπτές μπορούμε, με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα μαντολίνο λαχανικών.
Βάζουμε τις πατάτες στο μπολ με το ξίδι, καλύπτουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Ανακατεύουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και τη 1 κ.σ. αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Βγάζουμε τις πατάτες από το ξίδι και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες λίγες-λίγες, ανακατεύοντάς τις, για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας, πασπαλίζοντας αμέσως με το μείγμα δεντρολίβανου. Σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.