Η συνταγή της ημέρας: Σαλάτα νισουάζ

22.05.2021 / 12:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
salata-nisouaz-sintagi-1200x630_534002728

Υλικά συνταγής
200 γρ. φρέσκα και πράσινα φασολάκια, βραστά
2 κόκκινες ντομάτες, ζουμερές
4 φύλλα μαρούλι
2 φλ.τσ. φύλλα ρόκας
100 γρ. τόνο κονσέρβα
4-5 αντσούγιες, σε φιλέτο
2 βρασμένα αυγά, κομμένα σε ροδέλες

Για την σάλτσα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.σ. κάπαρη
1 κ.γλ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, ετοιμάζουμε την σάλτσα στο μπλέντερ για να ενσωματωθεί η κάπαρη.

Ρίχνουμε στο τέλος το αλάτι, αφού πρώτα την δοκιμάσουμε μην και μας βγει αλμυρή λόγω της κάπαρης.

Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε πρώτα τα φύλλα μαρουλιού χοντροκομμένα στο χέρι.

Αμέσως μετά, βάζουμε τα φύλλα ρόκας, από πάνω τις ντομάτες κομμένες σε φετούλες.

Τριγύρω και περί το χείλος της σαλατιέρας, βάζουμε τις ροδέλες του αυγού.

Έπειτα, πάνω από τις ντομάτες βάζουμε τα βραστά φασολάκια, στο κέντρο τον τόνο και τριγύρω του τα φιλέτα αντσούγιας.
Τα περιχύνουμε με την σως και σερβίρουμε στο τραπέζι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα