Η συνταγή της ημέρας: Ρεβύθια σούπα από τον Πέτρο Συρίγο

05.01.2022 / 9:30
revithia-soupa-500-960x480

Ρεβύθια σούπα σαν της γιαγιάς! Απολαύστε το ωραιότερο και πιο θρεπτικό πιάτο του χειμώνα με όλα τα  μυστικά για τα κάνετε παραδοσιακά τα ρεβύθια.

Υλικά

500 γραμμ. ρεβίθια
2 κρεμμύδια λευκά
2 καρότα
2 στικ σέλερυ
2 σκ. σκόρδο
Ελαιόλαδο
Θυμάρι
1 κύβο λαχανικών
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

Διαδικασία

Βάζουμε αποβραδίς τα ρεβύθια στο ψυγείο σε κρύο νερό να μουλιάσουν. Ανάλογα την ποικιλία θα πάρουν από 12 έως 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε καλά τα ρεβύθια και βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 10 λεπτά και ξαφρίζουμε. Έπειτα σουρώνουμε.

Κόβουμε τα λαχανικά μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και το θυμάρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Βάζουμε το κύμινο και τα φύλλα δάφνης με τα ρεβύθια και τον κύβο λαχανικών.

Προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό, πρέπει να σκεπαστούν τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε και βράζουμε για περίπου 1 ώρα, ο χρόνος βρασίματος είναι σχετικός, αναλόγως την ποιότητα του ρεβιθιού και το μούλιασμα. Τέλος, σερβίρουμε σε πιάτο, προσθέτουμε ελαιόλαδο, θυμάρι, λίγο άνηθο προαιρετικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για να βγει πιο δεμένη η σούπα μας: Ένας τρόπος είναι σε ένα μπολάκι να βάλουμε το ταχίνι με χυμό από μισό λεμόνι, λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε, θα πήξει αρκετά. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο από το ζεστό ζωμό που έχουν τα ρεβίθια ,ανακατεύουμε στο μπολ με το ταχίνι και το προσθέτουμε μέσα στη σούπα. Άλλος ένας τρόπος είναι να πάρουμε μερικά από τα ρεβίθια και τον ζωμό να τα βάλουμε στο μούλτι να τα χτυπήσουμε σαν να κάνουμε χούμους, με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι και στη συνέχεια να το βάλουμε πίσω στην κατσαρόλα και να ανακατέψουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα