Η συνταγή της ημέρας: Ψαροκεφτέδες με ούζο από την Ντίνα Νικολάου

05.08.2021 / 9:33
Untitled-960x480

Οι ψαροκεφτέδες είναι το τέλειο μεζεδάκι για ούζο και παρέα. Η βινεγκρέτ που προτείνει η Ντίνα Νικολάου είναι ιδιαίτερα πικάντικη και, αν δεν την αντέχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απαλή μουστάρδα.

Υλικά

700 γραμμ. φιλέτο λευκού ψαριού κατεψυγμένου (μπακαλιάρος, πέρκα, παγκάσιους κ.λπ.)
3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στημένες
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
3 κουταλιές της σούπας ούζο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
1 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη βινεγκρέτ
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη
2 κουταλιές της σούπας κρέμα λευκού βαλσαμικού
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζω τα φιλέτα ψαριού για 8-10 λεπτά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζω και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τα πιάσω, τα θρυμματίζω με τα δάχτυλα μου, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα. Τα βάζω σε μεγάλο μπολ, προσθέτω τα μουλιασμένα παξιμάδια, το αυγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη κέτσαπ και το αλατοπίπερο. Λαδώνω τα χέρια μου και ζυμώνω το μείγμα καλά. Πλάθω τα κεφτεδάκια και τα πανάρω στη φρυγανιά.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω ηλιέλαιο μέχρι τη μέση. Τηγανίζω τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα. Τα βγάζω και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Σερβίρω τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη βινεγκρέτ. Για την βινεγκρέτ: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά τα υλικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα