Η συνταγή της ημέρας: Κοτόπουλο με πιπεριές και ντομάτα

23.07.2021 / 9:30
kotopoulo-italiko-500-960x480

Κοτόπουλο Cacciatore, μια πλούσια συνταγή που μας έρχεται από τη γειτονική Ιταλία, όπου η λέξη cacciatore στα ιταλικά σημαίνει κυνηγός. Το φαγητό αυτό αποτελεί το γνωστό μας κοτοπουλάκι κοκκινιστό με λαχανικά, κρασί και κρεμμυδάκια!

Υλικά

6 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου
Λίγο αλεύρι
5 μανιτάρια πορτσίνι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
6 μανιτάρια λευκά
1 κλωνάρι σέλερι
2 χρωματιστές πιπεριές
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
150 ml κρασί κόκκινο
1/2 κούπα ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι
1 κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη ή 4 ντομάτες
Μαϊντανός, βασιλικός

Διαδικασία

Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα αλευρώνουμε. Βάζουμε τα μανιτάρια πορτσίνι σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε καυτό νερό και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν. Μετά από 15 λεπτά τα σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μπούτια κοτόπουλου κι από τις 2 πλευρές, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 5 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα λευκά μανιτάρια, τα μανιτάρια πορτσίνι και σοτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα καρότα, το σέλερι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα μπούτια κοτόπουλου. Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τις ελιές, τις ντομάτες, λίγο από το ζουμί των μανιταριών πορτσίνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Ελέγχουμε το φαγητό αν χρειάζεται νερό. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό. Σερβίρουμε ιδανικά με πουρέ, ρύζι ή λαχανικά βρασμένα στον ατμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα