Η συνταγή της ημέρας: Κοντοσούβλι στον φούρνο από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

06.09.2021 / 9:30
Untitled-960x480 (1)

O Δημήτρης Σκαρμούτσος προτείνει ζουμερό κοντοσούβλι στο φούρνο που θα λατρέψετε.

Υλικά

Για τη μαρινάδα

1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ρίγανη
½ πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το κοντοσούβλι

800 γραμμ. χοιρινό (ώμος) κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
½ πράσινη πιπεριά κομμένη
½ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
½ ντομάτα κομμένη σε φέτες
1-1,5 κιλό πατάτες κομμένες σε φέτες
1 μεγάλο ξύλινο σουβλάκι
Διαδικασία

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χοιρινό κρέας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε μια πρέζα ρίγανη. Σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το χοιρινό. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3 ώρες. Μουλιάζουμε το ξύλινο σουβλάκι σε λίγο νερό και περνάμε τα κομμάτια του χοιρινού στο σουβλάκι. Ανάμεσα από τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε φέτες από κρεμμύδι, πιπεριά και ντομάτα.

Τοποθετούμε το κοντοσούβλι σε ένα μεγάλο ταψί, προσθέτουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 ποτήρι νερό και πασπαλίζουμε με μια καλή πρέζα ρίγανη. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 80 λεπτά. Μετά από 60 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό, γυρίζοντας το από την άλλη πλευρά στα μισά του χρόνου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα