Παρασκευή, 21.01.2022, 8:31 μμ

Η συνταγή της ημέρας: Γίγαντες στο φούρνο χωρίς σάλτσα

12.11.2021 / 9:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gigantes-lemonatoi-500-960x480

Γίγαντες στο φούρνο! Μία διαφορετική πρόταση για γίγαντες από τον Πέτρο Συρίγο, για όσους δεν αγαπούν την κόκκινη σάλτσα.

Υλικά

500 γραμμ. φασόλια γίγαντες
200 γραμμ. ντοματάκια κον κασέ
1 κύβο λαχανικών
2 μεγάλα κρεμμύδια
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
500 γραμμ. σπανάκι
3 κλωνάρια σέλερι
1 πράσο
100 ml ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 χυμό λεμόνι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες σε μπόλικο κρύο νερό να μουλιάσουν. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε, βάζουμε νερό να βράσει(χωρίς αλάτι) και βράζουμε τους γίγαντες για 45 λεπτά με 1 ώρα, θέλουμε οι γίγαντες σχεδόν να βράσουν.

Όσο βράζουν σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πράσο, το σέλερι, το λευκό μέρος από το κρεμμυδάκι, το λεμόνι το σπανάκι και αφού πέσει ο όγκος του, προσθέτουμε τις ντομάτες.

Τέλος βάζουμε τον κύβο και περίπου 750 ml ζεστό νερό και προσθέτουμε τους γίγαντες, αφού πάρουν βράση μεταφέρουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να δέσει η σάλτσα και πιεί το ζουμί. Βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε άνηθο, ξύσμα λεμόνι και έξτρα ζωμό λεμόνι και ελαιόλαδο, αν θέλετε και φέτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα