Η συνάντηση Τσίπρα – Λοβέρδου στη Βουλή μετά την αποκάλυψη του πρώην υπουργού ότι ήθελε να τον δείρει

16.12.2020 / 14:57
720_754849_d6202958a1-b20c2ef6ad08c00b

Τετ-α- τετ ήρθαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού 2021 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Οι δύο άνδρες σύμφωνα με πληροφορίες είχαν έναν “ζωηρό” διάλογο μετά τα όσα περιγράφει στο βιβλίο του “Απόπειρα Δολοφονίας” ο Ανδρέας Λοβέρδος και συγκεκριμένα με τα όσα αναφέρει ότι ήθελε να σπάσει στο ξύλο τον τέως Πρωθυπουργό επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να τον μπλέξει τεχνηέντως, όπως υποστηρίζει, στην υπόθεση Novartis. Ο διάλογος των δύο ανδρών, όπως λένε αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες, ήταν πολύ σύντομος, διήρκησε λιγότερο από ένα λεπτό, όμως, ήταν σε έντονο ύφος και υπήρχε διάχυτος ένας εκνευρισμός. Ο κ. Λοβέρδος είχε συνεχώς τα χέρια του στις τσέπες και ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κοφτές κινήσεις με τα χέρια του όταν τού απευθύνθηκε.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. γράφει στο βιβλίο του για το πως γεννήθηκε στο μυαλό του η ιδέα να σπάσει τη μύτη του τότε Πρωθυπουργού. Γράφει μεταξύ άλλων

«Έβλεπα στις τηλεοράσεις διαφόρους να λένε συκοφαντικές κουταμάρες, άκουγα να αρθρώνονται επιχειρήματα της συμφοράς με περισπούδαστο ύφος -χαρακτηριστικά στη Βουλή, ένας από αυτούς ούρλιαζε «επαϊόντως»-, διαπίστωνα πως οι πανάθλιες και πανάσχετες συκοφαντίες των ψευδομαρτύρων λανσάρονταν ως επιχειρήματα, ένιωθα πως επιχειρούσαν να σπιλώσουν το έργο μου στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας όπου έδωσα τα πάντα, κάνοντας μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται ακόμη και θα εφαρμόζονται για χρόνια, καταλάβαινα πως επιχειρούν να με δολοφονήσουν κι άρχισα να ζητώ εκδίκηση. Δεν είχα, ωστόσο, εστιάσει στο πρόσωπο ή στα πρόσωπα. Το βάναυσο αυτό συναίσθημα διαχέονταν προς όλες και όλους, όσοι διέσπειραν συκοφαντίες. Τους εκπροσωπούσε ο αρχηγός τους, ο τότε πρωθυπουργός. Έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα να τον δείρω. Κυριολεκτώ. Την οργάνωσα, μάλιστα, λίγο στο μυαλό μου. Θα επεδίωκα, σκεφτόμουν, να διασταυρωθώ μαζί του, όταν θα ερχόταν στην αίθουσα της Βουλής για να μιλήσει και τότε θα του έσπαγα τη μύτη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σοβαρολογούσα”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα