ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Η Σταυρούλα Τσιάμη ζει και… συμμετέχει στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας»

25.06.2022 / 14:15
stavroula 1

ΤΗΣ ΕΛΕΑΝΑΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΟΥ

eleana.[email protected]gmail.com

Το φετινό καλοκαίρι σε βρήκε στο «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με το «Άρμα Θέσπιδος». Ήδη έχει ξεκινήσει και η περιοδεία σας. Μπορούμε να πούμε ότι ζεις και εσύ ένα… όνειρο;

Ακριβώς! Νιώθω κι εγώ σαν να βρίσκομαι σε ένα καλοκαιρινό όνειρο, γεμάτο όμορφες στιγμές, καταπληκτικές συνεργασίες και συγκινητική ανταπόκριση απ’ τον κόσμο. Είμαι πολύ τυχερή που αυτή είναι η πρώτη μου δουλειά μετά την Δραματική Σχολή και έχω την ευκαιρία να αποκτήσω τόσες εμπειρίες μέσα από αυτήν.

Σε ποιους ρόλους σε βλέπουμε επί σκηνής και τι έχεις εισπράξει από το κοινό από τις, μέχρι σήμερα, παραστάσεις;

Παίζω τον ρόλο της Ελένης, μιας νεαρής Αθηναίας που είναι ερωτευμένη με τον Δημήτριο που την απορρίπτει, της Τιτάνιας, βασίλισσας των ξωτικών του δάσους και, τέλος, του Βελόνη του ράφτη. Οι ρόλοι είναι και οι τρεις πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και οι αλλαγές απ’ τον έναν στον άλλον γίνονται πολύ γρήγορα, κάτι που το βρίσκω συναρπαστικό. Η ανταπόκριση του κοινού είναι το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς μας. Μου αρέσει να βλέπω τις διαφορετικές αντιδράσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο, που έχει έρθει να δει την παράσταση και αφήνεται στο ταξίδι που τον πηγαίνουμε. Κάποιος μπορεί να συγκινηθεί από την Ελένη, που είναι πληγωμένη απ’ τον έρωτα, κάποιος να εντυπωσιαστεί από την βασίλισσα Τιτάνια και κάποιος να γελάσει με τις περιπέτειες του Βελόνη, ανάλογα με την διάθεση που βρίσκεται εκείνη την στιγμή.

Κατάγεσαι από την Αρκαδία και φοίτησες στην Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Πως βρέθηκες στην Πάτρα και τι σε οδήγησε στη Δραματική Σχολή;

Στην Πάτρα ήρθα τελειώνοντας το λύκειο για να σπουδάσω στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Από πολύ νωρίς, όμως, κατάλαβα ότι στο Πολυτεχνείο δεν βρίσκω κάποιο ενδιαφέρον και άρχισα να έχω άλλες αναζητήσεις, και έτσι οδηγήθηκα στην θεατρική ομάδα των Πολιτιστικών Ομάδων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών, όπου μου ανοίχτηκε ένας ολόκληρος κόσμος, αυτός του θεάτρου. Το ένα έφερε το άλλο, και μετά από κάποια χρόνια αναβολής και δισταγμού, αποφάσισα να κάνω το βήμα και να δώσω εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

Η υποκριτική ήταν που ήθελες να ασχοληθείς από μικρή ηλικία; Οι δικοί σου πώς αντιμετώπισαν την σκέψη ότι θέλεις να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Η υποκριτική δεν υπήρχε ποτέ ξεκάθαρα στο μυαλό μου από μικρή ηλικία, ωστόσο πάντα έβρισκα τον εαυτό μου να μαγνητίζεται από αυτήν την τέχνη, χωρίς αυτό να γίνεται ακριβώς συνειδητά. Και όταν τυχαία βρέθηκα στην θεατρική ομάδα, όλα έκαναν κλικ μέσα μου.

Οι δικοί μου δεν γνώριζαν για αυτό μου το όνειρο και τους ενημέρωσα όταν είχα ήδη γίνει δεκτή στην Δραματική Σχολή. Τους ήρθε λίγο ξαφνικό, αλλά ήταν και είναι πάντα πολύ υποστηρικτικοί με τις επιλογές μου.

Τα καλλιτεχνικά σου όνειρα τι περιλαμβάνουν; Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες να ερμηνεύσεις ή κάποια συνεργασία που θέλεις να κάνεις;

Στα άμεσα καλλιτεχνικά μου όνειρα είναι να συνεργαστώ με κοντινούς μου ανθρώπους και να δημιουργήσουμε μαζί κάτι απ’ την αρχή σαν ομάδα. Υπάρχουν ήδη κάποια σχέδια και ελπίζω να υλοποιηθούν.

Θέατρο, κινηματογράφος, τηλεόραση: Σε ενδιαφέρει κάποιο από τα τρία περισσότερο;

Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη μου για την υποκριτική προέκυψε απ’ την μεγάλη μου αγάπη για τον κινηματογράφο, και αυτό είναι σίγουρα κάτι που θέλω να δοκιμάσω. Στη σχολή, όμως, αγάπησα πολύ και το θέατρο, και πλέον δεν μπορώ να διαλέξω ανάμεσα στα δύο. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και στην τηλεόραση πολλές αξιόλογες δουλειές, και θα μου άρεσε πολύ να συμμετέχω σε κάτι αντίστοιχο.

Τώρα βρίσκεται στην Πάτρα. Υπάρχει στις σκέψεις σου η Αθήνα ή ακόμα και το εξωτερικό;

Ναι, η Αθήνα υπάρχει σίγουρα στις σκέψεις μου, και όσον αφορά το κομμάτι της δουλειάς μας, καθώς στην Αθήνα οι ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες, αλλά και όσον αφορά την προσωπική μου ζωή, διότι στην Πάτρα μένω πλέον πολλά χρόνια και θα ήθελα να κάνω μια αλλαγή και να δω πώς είναι η ζωή σε μια μεγαλύτερη πόλη. Η ζωή στο εξωτερικό είναι κάτι που με γοήτευε από πολύ μικρή ηλικία, αλλά προς το παρόν έχω περιοριστεί μόνο σε ολιγοήμερα ταξίδια σε διάφορες χώρες. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να ζήσω στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα στο μέλλον.

Ως νέα ηθοποιός είσαι αισιόδοξη; Πιστεύεις ότι δίνονται ευκαιρίες στους νέους ηθοποιούς να αποδείξουν την αξία τους;

Είμαι πολύ αισιόδοξη. Βλέπω πολλούς νέους ανθρώπους να κάνουν δουλειές μόνοι τους, που αυτό για εμένα είναι και το πιο ελπιδοφόρο. Θέλω να δω τι έχει να φέρει η δική μου γενιά στο θέατρο και τι θα προκύψει από όλες τις κρίσεις που έχουμε ήδη ζήσει σε τόσο μικρή ηλικία.

Μια ευχή σου για το φετινό καλοκαίρι;

Να αφήσουμε πίσω ό,τι μας βαραίνει και να αγκαλιάσουμε την αλλαγή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα