Η Rolex θαεκδίδει πιστοποιητικά γνησιότητας και για μεταχειρισμένα ρολόγια

02.12.2022 / 8:50
download

Η Rolex θα αρχίσει να εκδίδει πιστοποιητικά γνησιότητας σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους που πωλούν τα μεταχειρισμένα ρολόγια της.Η ελβετική Bucherer θα γίνει η πρώτη που θα αρχίσει να πουλάει μεταχειρισμένα ρολόγια Rolex, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί ως αυθεντικά από την εταιρεία σε καταστήματα σε όλη την Ευρώπη, ανέφερε η Rolex στην ιστοσελίδα της. 

Άλλοι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι της Rolex μπορούν να αρχίσουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα την άνοιξη του 2023. Η Rolex δήλωσε ότι θα πιστοποιεί μόνο ρολόγια που είναι τουλάχιστον τριών ετών σε μια προσπάθεια να αποθαρρυνθούν οι προμηθευτές από το να πουλήσουν καινούργια ρολόγια σε υψηλότερη τιμή από αυτή της λιανικής.

Η κίνηση πιστοποίησης μεταχειρισμένων ρολογιών της σηματοδοτεί μια σημαντική αλλαγή για τη Rolex, της οποίας τα ρολόγια κυριαρχούν στις πωλήσεις μεταχειρισμένων ρολογιών σε εμπόρους και στο διαδίκτυο.

Η Rolex δεν είχε μέχρι πρότινος καμία εμπλοκή στην πιστοποίηση γνησιότητας ή την παρακολούθηση των προϊόντων της, μετά την πώλησή τους στο δίκτυο αντιπροσώπων της, παρόλο που τα ρολόγια της αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων πολυτελών μεταχειρισμένων ρολογιών.

Ταυτόχρονα, με το νέο πρόγραμμα πιστοποίησης, η εταιρεία στοχεύει και στην προστασία από απομιμήσεις.Μη εξουσιοδοτημένοι έμποροι, που πουλάνε ρολόγια από δεύτερο χέρι αυτοπροσώπως και στο διαδίκτυο, καθώς και οι οίκοι δημοπρασιών δεν θα μπορούν να συμμετέχουν.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα