Η «Ποιοτική Αιγιάλεια» καταψήφισε τα τέλη της ύδρευσης και της άρδευσης

22.12.2020 / 16:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
76607559_1415957351918756_908735077477777408_n

Τους λόγους που καταψήφισε  τα τέλη της ύδρευσης και της άρδευσης της Αιγιάλειας, στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, αναλύσει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» με επικεφαλής την Βασιλική Ψυχράμη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού:

«Καταψήφισε  η «Ποιοτική Αιγιάλεια» τα υπερβολικά υψηλά τέλη ύδρευσης και άρδευσης για το 2021 που εισηγήθηκε η δημοτική αρχή και ενέκριναν κατά πλειοψηφία το  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Μάλιστα την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, αρνητική ψήφο έδωσε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βασιλική Ψυχράμη, και στην εισήγηση του Δημάρχου για τον προϋπολογισμό του 2021 της ΔΕΥΑΑ, κρίνοντας δυσβάσταχτη και άδικη της τιμολογιακή πολιτική της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή της στο  Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ, του οποίου είναι μέλος, τόνισε πως η παράταξή της δεν είναι διατεθειμένη να συναινέσει στην επιβολή τόσο υψηλού τέλους για την ύδρευση των νοικοκυριών του Αιγίου αλλά και των κατοίκων των χωριών που έχουν φυσική ροή, ιδίως σε μία περίοδο που είναι όλοι τόσο βεβαρημένοι και αβέβαιοι οικονομικά.

Σχολίασε ακόμη πως από το 2016 που έγινε η επέκταση της ΔΕΥΑΑ σε όλη την Αιγιάλεια, η τιμολογιακή της πολιτική δεν είναι στα πλαίσια της ισονομίας και ισοπολιτείας, χαρακτηρίζοντας ως άδικο το τέλος 80% της αποχέτευσης που ενσωματώθηκε. «Μπορεί το Αίγιο να έχει αποχέτευση, ωστόσο η τιμολόγηση αυτή είναι άδικη. Είχαμε πει ότι το 80% θα ισχύσει μόνο για το 2020 και πως από τη νέα χρονιά θα εξισορροπηθεί, άρα δεν μπορούμε να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας σε μία άδικη τιμολόγηση», επισήμανε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ».

Όσον αφορά τα τέλη της άρδευσης,  επειδή πολλές αγροτικές οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, λόγω της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, ζήτησε περαιτέρω μείωση αυτών.

Επιπλέον, κατέθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο, πρόταση σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα της ΔΕΥΑΑ για το 2021. Συγκεκριμένα, πρότεινε να συμπεριληφθεί η εκπόνηση μελέτης απορροής όμβριων υδάτων στην περιοχή των Σταφιδαλώνων, σημειώνοντας: «Η περιοχή των Σταφιδαλώνων «πνίγεται» σε κάθε βροχή. Όλα τα χρόνια λαμβάνονται ημίμετρα με πρόσκαιρα σημειακά έργα, ωστόσο πρέπει να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα απορροής των όμβριων υδάτων και κατάληξής τους στη θάλασσα. Αναμένουμε από τη ΔΕΥΑΑ να μεριμνήσει».

Τέλος, η κ. Ψυχράμη κατέστησε επιτακτική την ανάγκη εκτέλεσης έργου για την απορροή των όμβριων υδάτων και στο κάτω μέρος της πλατείας Αγίας Λαύρας,   όπου πραγματοποιείται το έργο της ανάπλασης, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την ολοκλήρωση του έργου.

Σημείωσε δε ότι το ΕΣΠΑ δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, συνεπώς πρέπει να γίνουν από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΑ.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα