Παρασκευή, 3.02.2023, 6:07 πμ

Η πιθανή ημερομηνία της έναρξης του Πατρινού καρναβαλιού

29.11.2022 / 7:18
5e23245024000051006c44ec

Φέτος του Αγίου Αντωνίου πέφτει Τρίτη 17 Ιανουαρίου, οπότε η τελετή έναρξης καλώς εχόντων των πραγμάτων θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 21 Ιανουαρίου στην πλατεία Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει παρθεί ακόμα η οριστική απόφαση για το τι θα περιλαμβάνει η τελετή έναρξης.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές προτάσεις εκ των οποίων ορισμένες εξετάζονται και έχουν ληφθεί υπόψη από τα μέλη της Γνωμοδοτικής και του Καρναβαλικού Οργανισμού. Υπάρχει δηλαδή μία κατεύθυνση για το πρόγραμμα της τελετής που στηρίζεται σε συγκεκριμένη πρόταση που έχει γίνει.

Πρόταση με αρκετό χορό, μουσική και θέαμα. Όμως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Καρναβαλικό Οργανισμό όταν μετά από τη σχετική ψηφοφορία οι αποφάσεις αυτές οριστικοποιηθούν. 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνο που προβληματίζει τους ιθύνοντες είναι το ζήτημα της ρίψης πυροτεχνημάτων. Πυροτεχνήματα με βάση τις ίδιες πηγές δεν θα ριχθούν φέτος, ούτε από κοντινή, ούτε από μακρινή απόσταση και υπάρχουν αρκετές σκέψεις για το πως το θέαμα αυτό θα αντικατασταθεί.

Το πιθανότερο είναι να μπουν μεγάλοι προβολείς και φωτιστικές εγκαταστάσεις που θα παίζουν με τα χρώματα (μεγάλα φωτορυθμικά), έτσι ώστε να δώσουν στο κοινό ένα εξίσου εντυπωσιακό θέαμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα