Η πιο γλυκιά τάρτα σοκολάτας

31.10.2020 / 21:28
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print

Δεν βρηκατε αυτο που ψαχνετε;

glykia-tarta-sokolatas-supersyntages-1200x630

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε. Η πιο γλυκιά τάρτα σοκολάτας. Σκέτος πειρασμός! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε.

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. βούτυρο, φρέσκο
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 200 γρ. αυγά
  • 1 δόση βανίλια, σε σκόνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 30 γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 10 γρ. κακάο, σε σκόνη

Για τη ζύμη πάστα φλώρα

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 γρ. αλάτι, ψιλό
  • 50 γρ. αυγά
  • 1 δόση βανίλια, σε σκόνη
  • 30 γρ. περίπου ξύσμα πορτοκαλιού
  • 220 γρ. αλεύρι, μαλακό
  • Λίγο μπέικιν πάουντερ
  • 30 γρ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα από όλα, φτιάχνουμε τη ζύμη μας.

Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό.

Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σ’ ένα μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά και ζυμώνουμε.

Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την απλώνουμε σ’ ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκατοστών (η ζύμη πρέπει ν’ αγκαλιάζει και τα τοιχώματα του ταψιού).

Έπειτα, προχωράμε με την σοκολατένια γέμιση.

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο, ν’ αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν-μαρί, η οποία πρέπει να είναι χλιαρή και μετά την κρέμα γάλακτος.

Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το κακάο.

Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα.

Συμβουλές

  • Τη σχάρα του φούρνου, την έχουμε τοποθετημένη στη μέση.
  • Για έξτρα νοστιμιά, σερβίρουμε την τάρτα με παγωτό βανίλια.

πηγη

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα